دسته
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 520824
تعداد نوشته ها : 76
تعداد نظرات : 3
Rss
طراح قالب
GraphistThem228

جلسه شنبه ها و ازنان شب مهم تر این روزها

نویسنده: محسن مهدیان/ منبع: پایگاه خبری الف

یک  نظرسنجی  معتبر نشان می دهد که بخش قابل اعتنایی از مردم همچنان ادامه راه را دربرجام اروپایی می‌دانند. علت چیست؟ به اروپا اعتماد دارند؟ از بدعهدی آمریکایی‌ها تجربه نگرفتند؟ مکر بازی مشترک اروپا-آمریکا را نمی بینند؟
مردم ما باهوشند و تحلیل دقیقی از صحنه دارند. اما چرا اعتماد می کنند؟ اعتماد مردم ناشی از تصمیم شان  در چارچوب یک دوقطبی غیرواقعی است که دیگران برای آن ها ساختند؛ دوقطبی جنگ و برجام. آن سوی برجام اروپایی را جنگ می‌دانند و قهرا از جنگ فرار می‌کنند. مشکل از انتخاب مردم نیست، مشکل دوگانه غیررسمی ماست که بر تصمیم مردم اثرگذاشته است. واقعا یا برجام یا جنگ؟ نان شب این روزهای ما این جاست.
آقای روحانی گفتند کشور را با برجام یا بدون آن به خوبی اداره می‌کنند؛ سلمنا، الحمدلله واقعیت هم همین است. اما چرا توضیح نمی‌دهند که چطور و چگونه. طرح دولت برای عبور از برجام چیست؟ آقای وزیر اقتصاد این روزها کجا هستند؟ رئیس کل بانک مرکزی چطور؟ اتاق فکر اقتصادی دولت چرا ساکت است؟ تیم مشاوره آقای نیلی چرا از بسته پس از برجام رونمایی نمی‌کند؟رهبرانقلاب در آخرین سخنرانی خود در جمع کارگزاران نظام به یک جلسه اقتصادی با حضور مسئولان اشاره کردند. چرا جلسه روزهای شنبه را رهبرانقلاب باید خبری کنند؟ چرا خود دولتی‌ها برای مردم توضیح نمی دهند که چه برنامه‌ای برای اداره کشور بدون برجام دارند؟ چرا نمی‌گویند در این جلسه با حضور ژنرال‌های اقتصادی دولت و اقتصاددانان و با حضور رهبرانقلاب چه تصمیماتی گرفته می‌شود؟
آرامش دادن به مردم به وعده‌های دست نیافتنی و خارج از تدبیر و آن سوی مرزها نیست، باید این دوقطبی موهوم را شکست. راه سوم چیست؟ فراتر از شعار باید روی زمین و عینی توضیح داد که برای ارز چه می‌کنند، طرح شان برای کالاهای اساسی چیست؟ برای تولید چه فکری کردند؟ فروش نفت چطور و غیره.این دوگانه شوم، باعث می‌شود مردم از راه طی شده نیز عبرت نگیرند. اساسا اجازه فکر کردن را به مردم نمی دهد. ترس و حیرت، قدرت فکر را می گیرد. ترس از جنگ، نتیجه‌اش فرار به سوی دشمن است. هرچند به جز دولت این انتقاد به مجلس هم وارد است. چرا سکوت کردند؟ نه نامه‌ای، نه پیشنهادی، نه طرحی نه تذکری. مجلس این روزها باید فعال‌تر از گذشته و موتور محرکه تصمیم‌گیری‌ها باشد. بسته مجلس برای خروج از برجام چیست؟نان شب این روزهای ما حرف‌زدن و صداقت وشفافیت با مردم است. بدون نگرانی باید با مردم سخن گفت. واقعیت‌ها را گفت،دشواری‌های ادامه برجام را صمیمانه با مردم در میان گذاشت و البته بی‌واهمه و امیدوار به آینده راه‌های جایگزین را توضیح داد. تردید نکنیم مردم همراهند.

يکشنبه 1397/3/6 18:51

روحانی: اگر مردها در ورزشگاه چیزی بگویند که زیبا نباشد، باید زنان تاوان آن را پرداخت کنند؟

خراسان 2 خرداد 1397

رئیس  جمهور کشورمان شامگاه  گذشته در دیدار صمیمی با ورزشکاران، گفت: ملت ایران از تهدیدات توخالی نمی‌هراسد و بسیار بزرگ تر از ترامپ، پمپئو، بولتون و همه این کسانی است که امروز به عنوان افراطیون در واشنگتن جمع شده‌اند. ملت ایران در همه صحنه‌های تاریخ، پیروز و افتخارآفرین بوده و از این جا می‌گویم که آقای ترامپ این ملت در برابر شما پیروز و موفق خواهد بود. به گزارش ایرنا حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی با ابراز خوشحالی از حضور بانوان کشور در صحنه‌های ورزشی، افزود: البته نمی‌دانم چرابعضی‌ها از این زاویه به قضیه نگاه می‌کنند که زن‌ها هر چه در جامعه، خیابان، دانشگاه، عرصه معلمی، بیمارستان‌ها و در ورزش کمتر حضور داشته باشند، ایمان مردم بهتر و بیشتر حفظ می‌شود.روحانی تصریح کرد: اگر بخواهیم اسلام را به دنیا معرفی کنیم، بهتر این است که بگوییم دختران ما اجازه حضوردر رقابت‌های ورزشی را ندارند یا بهتر این است که بگوییم، زنان و دختران ما با رعایت همه احکام و اصول دینی در رشته‌های مختلف ورزشی حضور می یابند وموفقیت به دست می‌آورند. اگر به دنیا نشان دهیم که دختران ما با حجاب و عفاف کامل در میدان‌های ورزشی حضور می‌یابند، این تبلیغ اسلام است یا ضدتبلیغ؟ اسلام  گفته که زنان نیز به عنوان انسان‌هایی شرافتمند با عفاف و حجاب در همه عرصه‌های اجتماعی حضور داشته باشند. وی با طرح این سوال که آیاممانعت از حضور زنان در میادین ورزشی به عنوان تماشاگر تبلیغ به نفع اسلاماست، اضافه کرد: می‌گویند در ورزشگاه‌های فوتبال حرف‌های زشتی زده می‌شود وصحیح نیست که زنان در آنجا حضور داشته باشند. آیا اگر مردهای ما در ورزشگاه‌ها چیزی بگویند که زیبا نباشد، باید زنان تاوان آن را پرداخت کنند؟  روحانی با اشاره به حضور همراه با حجاب و عفاف بانوان ایرانی در میادین ورزشی، تصریح کرد: واقعاً چه اشکالی دارد که تلویزیون هم مسابقات زنان و دختران ما را پخش کند؟

چهارشنبه 1397/3/2 18:49

آرایش پارلمان عراق

مقتدی صدر: به دنبال تشکیل دولتی هستیم که باب روزی را به روی ملت باز کند

خراسان 27 اردیبهشت 1397- پارلمان عراق کم کم دارد شکل خود را پیدا می کند. به گزارش بغداد الیوم،  ائتلاف "سائرون" به ریاست مقتدی صدر 54 کرسی و ائتلاف "النصر" به ریاست حیدر العبادی نخست وزیر عراق 52 کرسی و ائتلاف "الفتح" به ریاست هادیالعامری 49 کرسی به دست آورد. در حالی که ائتلاف مورد حمایت مقتدی صدر یعنی "سائرون" بیشترین کرسی را  در انتخابات پارلمانی آورده  و تمام معادلات سیاسی در این کشور را به هم زده و ائتلاف‌های آینده را در هاله‌ای از ابهام قرار داده،وی در توئیتی نوشت: ما به دنبال تشکیل دولت تکنوکرات هستیم که باب رزق و روزی را به روی ملت باز کند، نه این که زمینه‌ای برای سرقت احزاب باشد.وی افزودکه سازمان‌های اقتصادی هرگز در این دولت جایی ندارند.


پنج شنبه 1397/2/27 18:39

زنده باد جنازه برجام!

محمد صرفی
منبع: کیهان 25 اردیبهشت 1397
مردگان در همه جای دنیا با آداب خاصی تدفین می‌شوند و در کشورهای غربی این موضوع مانند خیلی چیزهای دیگر تبدیل به یک صنعت شده است. در غرب برای تعیین تکلیف جنازه، اغلب دو روش مرسوم و فراگیر وجود دارد که بسته به میزان ارثیه متوفی و دست به جیب بودن بازماندگان انتخاب می‌شود. عده‌ای جنازه را می‌سوزانند و خاکستر آن را به آب یا باد می‌دهند و یا در جایی نگهمی‌دارند که نسبت به روش دوم ارزان‌تر و راحت‌تر است. روش دوم اما حواشی وهزینه‌های بیشتری دارد و شامل مراحل و آداب مخصوصی است که می‌تواند در برخی شهرها چند هزار دلار هزینه داشته باشد. آماده‌سازی و آرایش جنازه، به تن کردن لباسی شیک و مجلسی، نمایش جنازه برای حاضرین در تابوتی زیبا و سپردن آن به خاک از جمله مراحل این روش تدفین است. مهم‌ترین و تخصصی‌ترین بخش این روش، مرحله‌ای است که جنازه را بزک می‌کنند! این فرآیند را که انگلیسی‌ها به آن Embalm می‌گویند نمی‌توان با حنوط یکی دانست. چرا که غربی‌ها با انواع و اقسام روغن‌ها، پودرها و لوازم آرایش چنان به جان جنازهمی‌افتند و آن را بزک می‌کنند که متوفی از زمان حیات خود نیز دلرباتر می‌شود! آنچه امروز عده‌ای در کشور با جنازه برجام می‌کنند را صرفاً می‌توان با چنین کاری مقایسه کرد.
سه شنبه 1397/2/25 10:15
اطلاعات: شنبه 22 اردیبهشت 1397- 25 شعبان 1439ـ 12 مه 2018ـ شماره 27000
نیویورک تایمز سخنان رهبر انقلاب درباره ارسال نامه ترامپ به کشورهای عربی را تائید کرد
نیویورک تایمز سخنان مقام معظم رهبری درباره ارسال نامه ترامپ به کشورهای عربی را تایید کرد.روزنامه نیویورک تایمز به نقل از یک منبع آگاه نوشت رئیس‌جمهوری آمریکا با ارسال دو نامه محرمانه به کشورهای عربی، ضمن ابراز نارضایتی از هزینه‌های واشنگتن در غرب آسیا، خواستار تقبل هزینه‌های ائتلاف ضد ایران از سوی آنها شد.به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا طی روزهای اخیر، دو نامه محرمانه به کشورهای عربی متحد خود در غرب آسیا ارسال و از اینکه واشنگتن تا کنون هزینه‌های زیادی در منطقه صرف کرده، ابراز نارضایتی کرد.به نوشته روزنامه «نیویورک تایمز» به نقل از یک منبع آگاه، ترامپ در این نامه‌ها از دو کشور عربی خواسته که بیشتر هزینه‌های ائتلافی که جهت مقابله با نفوذ ایران در منطقه تشکیل شده را بپردازند.این نامه‌ها درباره اظهارات ترامپ حول کاهش هزینه‌های گزافی که آمریکا از زمان 11 سپتامبر 2001 در غرب آسیا خرج کرده وافزایش فشارها بر ایران است.وی بارها در سخنرانی‌های متعدد خود تاکید کردهکه آمریکا از زمان آن حادثه ، 7 تریلیون دلار در غرب آسیا هدر داده و چیزیدر ازای آن عایدش نشده است.بر این اساس، بعد از آنکه ترامپ جواب کشورهای عربی به نامه اول را دریافت کرد، حدود یک هفته قبل نامه دومی برای تاکید برمواضعش به متحدان خود در منطقه ارسال نمود.در این نامه البته ذکر نشده که ترامپ چه اقداماتی انجام خواهد داد اما یک پیشنهاد مبهم برای ارسال تیمی ازکارشناسان آمریکایی به قطر جهت حل مناقشات آنها با شورای همکاری خلیج فارسو همچنین متمرکز کردن آنها به مقابله با ایران داده شده است.نیویورک تایمزبا اشاره به سخنان (19 اردیبهشت) رهبر انقلاب اسلامی ایران درباره خروج ترامپ از برجام، نوشت: آیت‌الله خامنه‌ای رهبر ایران علنا اعلام کرد که نامه اول وجود دارد.البته او اشاره‌ای نکرد که متن این نامه چگونه به دستش رسیده است.کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا از پاسخ دادن به سوال نیویورک تایمز درباره این ارتباط محرمانه ترامپ و شیخ‌نشین‌های عرب امتناع کردند.یکمقام دولتی آمریکا اما به روزنامه واشنگتن پست گفت که نامه اول حدود دو هفته قبل ارسال شده است. وی افشا کرد که این نامه‌ها نه تنها از متحدان آمریکایی خواسته حضور فعالانه‌تری در نقاط حساس منطقه از جمله سوریه داشته باشند بلکه در ادامه مذاکرات ترامپ با سران کشورهای عربی که طی دو ماه اخیرداشته، است.«تئودور کاراسیک» مشاور ارشد یک اندیشکده آمریکایی تاکید کرد اینکه رهبر ایران توانسته متن نامه را مطالعه کند، مسئله بسیار مهمی است زیرا در آن نکات مهمی درباره اینکه ایران با چه اقداماتی از سوی آمریکا روبه‌رو خواهد شد، آمده است.

رحیم پور ازغدی: 2 سال پیش روحانی گفت تحریم ها برداشته شد؛ پس چه شد؟

خراسان 16 اردیبهشت 1397

حسن  رحیم‌ پور ازغدی  عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراسم رونمایی از مستند «خوره» که روایتی از ناآرامی‌های دی‌ ماه 96 است، گفت: الان چند سال است مملکت در اختیار آقای روحانی است و نمی‌تواند مشکلات را بر گردن دیگرانبیندازد.
 به گزارش فارس، رحیم پور ازغدی افزود: نمی‌شود حرفی را زد و بعدا گفت منظورم این نبوده است، جمهوری اسلامی وعده دروغ نمی‌دهد، رئیس جمهور به خصوص اگر آخوند باشد نباید حرفش در جلسه داخلی و خارجی 180 درجه تناقض داشته باشد. رحیم پور تاکید کرد: دو سال پیش آقای روحانی گفت تحریم ها برداشته شد و همه مشکلات اقتصادی حل خواهد شد، پس چه شد؟
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن انتقاد از حاشیه‌سازی‌های برخی مسئولان دولت افزود: بهتر است مسئولان به جای این که به حواشی بپردازند، گمرک و قاچاق کالا را درست کنند و  نگذارند کارخانه‌ها تعطیل شوند. وی تأکید کرد: یکسری ها همان طور که هسته‌ای را دادند و در عوضش چیزی نیاوردند، حالا می‌خواهند موشک‌ها را بدهند، می‌خواهند کشور بی‌دفاع باشد و نفوذ منطقه‌ای ایران را ضعیف کنند. شما یادتان باشد ما اگر همه این ها را هم بدهیم، باز هم چند سال دیگر می‌گویند کم است و از ما چیز دیگری می‌خواهند.

يکشنبه 1397/2/16 20:35
نگاه هفته
اطلاعات: پنجشنبه 6 اردیبهشت 1397- 9 شعبان 1439ـ 26 آوریل 2018ـ شماره 26988

*تحولاتیمن این هفته تحت‌الشعاع 2 حمله وحشیانه عربستان به غیر نظامیان و مقامات دولت یمن قرار گرفت. در نخستین تحول، جنگنده‌های سعودی با حمله به یک مراسمعروسی در استان «حجه» این کشور، دست کم 35 غیرنظامی یمنی از جمله شماری زنو کودک را کشتند. از طرفی تنها دو روز پس از این جنایت سعودی‌ها، جنگنده‌های عربستان در اقدامی ناجوانمردانه، «صالح الصماد» رئیس شورای عالیسیاسی یمن را در استان «الحدیده» به شهادت رساندند.
*گروه تروریستی داعش این هفته در اقدامی وحشیانه با حمله به منطقه شیعه‌نشین کابل 85 تن از شیعیان را به شهادت رساند. داعش در حالی مرتکب اینحمله شد که عده‌ای از مردم بیگناه برای دریافت شناسنامه در راستای ثبت‌نامدر انتخابات این کشور به مرکز ثبت احوال محله «مهتاب قلعه» در منطقه «دشت برچی» مراجعه کرده بودند.

*تنها چند روز پس از تجاوز نظامی سه‌کشور غربی به سوریه و به‌رغم شعار انتخاباتی ترامپ مبنی بر خروج از این کشور، این هفته وزیر خارجه موقت آمریکا اعلام کرد که نیروهای این کشور حتی پس از نابودی کامل داعش، قصد ترکسوریه را ندارند. وزیر خارجه روسیه در واکنش به این اظهارات، آمریکا را بهدروغگویی متهم کرد و از واشنگتن خواست هرچه سریعتر سوریه را ترک کند.

*تظاهرات موسوم به «راهپیمایی بازگشت» در اراضی اشغالی که وارد چهارمین هفته شده، این هفته نیز برگزار شد و طبق معمول نظامیان صهیونیست این تظاهرات مسالمت‌آمیز را سرکوب کردند. در جریان این سرکوب، دو فلسطینی دیگر این هفته به شهادت رسیدند و شمار شهدای راهپیمایی بازگشت از ابتدا طی یکماهاخیر به 41 تن رسید.

*سلسله حملات با خودرو به رهگذران که از دو سال قبل کشورهای مختلف اروپایی را فرا گرفته و انگشت اتهام به سمت داعش است، این هفته به کانادا نیز سرایتکرد. یک جوان 25ساله با یک خودرو ون به رهگذران در شهر تورنتو کوبید که 10کشته برجا گذاشت. پلیس کانادا بلافاصله عامل این حادثه را بازداشت و اعلام کرد حادثه عمدی بود. گفتنی است این رویداد در منطقه ایرانی‌نشین تورنتو به وقوع پیوست.

*اعتراضات گسترده در ارمنستان این هفته به استعفای «سرژ سرکیسیان» نخست‌وزیر این کشور انجامید. سرکیسیان که پیش از این رئیس جمهوری ارمنستان بود، پس از پایان دوره‌اش، یکی از نزدیکان خود را رئیس جمهوری کرد و خود نیز نخست‌وزیر شد.

*نیکاراگوئه در پی کشتار هفته گذشته معترضان همچنان صحنه تظاهرات سراسری باهدف برکناری «دانیل اورتگا» رئیس جمهوری این کشور است. اورتگا طرحی را موسوم به «اصلاحات امنیت اجتماعی» آغاز کرده که همین امر سبب اعتراضات در مخالفت با این طرح شد. اما پلیس نیکاراگوئه این تظاهرات را به خشونت کشید و25 معترض کشته شدند. پس از این کشتار، اورتگا طرح مذکور را پس گرفت اما اعتراضات همچنان ادامه دارد.

*60 سال زمامداری خاندان کاسترو که پس از فیدل به برادرش رائول رسید، این هفته پایان یافت و برای نخستین بار پس از شش دهه، فردی خارج از خانواده کاسترو رهبری کوبا را بر عهده گرفت. مجمع ملی کوبا این هفته «میگوئل دیازکانل» معاون 57 ساله رائول کاسترو را به عنوان جانشین وی انتخاب کرد و رائول رسماً قدرت را واگذار کرد اما همچنان رهبری حزب کمونیست را در اختیاردارد.

*درگیری‌ها و ناآرامی‌ در منطقه «الخزامی» ریاض مقابل کاخ پادشاهی «سلمان» این هفته خبرساز شد. در این راستا منابع رسانه‌ای از وقوع درگیری‌های شدید وتیراندازی مقابل کاخ پادشاهی «الخزامی» سعودی‌ها در ریاض خبر دادند. به گفته برخی منابع، درگیری افراد مسلح؛ با محافظان کاخ پادشاهی سعودی در منطقه «الخزامی» علت وقوع این ناامنی است. این در حالی است که پس از ساعاتی برخی منابع معتبر سعودی از احتمال وقوع کودتا توسط نیروها و نظامیانوابسته به «محمدبن نایف»، ولیعهد برکنارشده سعودی علیه «بن‌سلمان» و پدرش خبر دادند.
*ارتش عراق پس از نشست مشترک وزرا دفاع روسیه، عراق، ایران و سوریه در «بغداد»، در اقدامی هماهنگ و در حملاتی سنگین، مواضع تروریست‌های داعش در عمق خاک سوریه را بمباران کرد. در این حملات علاوه بر هلاکت دهها تروریست، فرد شماره 2 داعش نیز به هلاکت رسید.

*سخنگوی وزارت خارجه پاکستان این هفته از بیانات رهبر انقلاب درباره لزوم حمایت از مردم مظلوم کشمیر استقبال کرد. «محمدفیصل» فرمایشات اخیر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در قبال کشمیر را نشانه نگرانی شدید جامعه بین‌الملل درباره وضع این منطقه مورد مناقشه میان پاکستان و هند دانست.

*دولت ترکیه این هفته از تصمیم خود برای بازگرداندن تمامی ذخایر طلای این کشور از آمریکا خبر داد.
این تصمیم در پی مواضع مقابله‌جویانه اردوغان رئیسجمهوری ترکیه علیه دلار آمریکا اتخاذ شد. همچنین، اردوغان بار دیگر آمریکارا متهم به ارسال سلاح برای گروه‌های تروریستی کرد و گفت: ایالات متحده علیرغم این که شریک ماست اما تهدیدی جدی علیه ترکیه است.
*سرویس خارجی
جمعه 1397/2/7 19:8
نگاه هفته
اطلاعات 30 فروردین 1397
*سوریه این هفته هدف حمله مشترک ائتلاف سه‌گانه غرب قرار گرفت. آمریکا، انگلیس و فرانسه با ادعای استفاده ارتش سوریه از تسلیحات شیمیایی در شهر دوما، برخی مواضع نظامی و تأسیسات مربوط به سلاح‌های شیمیایی سوریه را از هوا و دریا هدف قرار دادند. این حمله، زمانی صورت گرفت که تیم تحقیقات سازمان ملل آماده اعزام به سوریه برای بررسی صحت و سقم ادعای استفاده از سلاح شیمیایی بود. کارشناسان می‌گویند این حمله یادآور تهاجم نظامی غرب به عراق در سال 2003 با ادعایی مشابه است، همچنانکه در آن زمان هم غربی‌ها اجازه ندادند کارشناسان سازمان ملل به تحقیقات خود در عراق ادامه دهند. اماتجاوز نظامی به سوریه با واکنش‌های گسترده بین‌المللی همراه بود و بسیاری از کشورهای جهان صحنه تظاهرات در اعتراض به این حمله بود.
* حمله این هفته نیروهای امنیتی نیجریه به تظاهرات شیعیان یک شهید و دهها مجروح برجا گذاشت. شیعیان نیجریه در اعتراض به ادامه بازداشت رهبر معنوی خود، شیخ ابراهیم زکزاکی تظاهرات مسالمت‌آمیز برگزار کردند که با سرکوب مواجه شد. شیخ زکزاکی از حدود سه سال قبل در زندان به سر می‌برد و گفته می‌شود توان حرکتی و بینایی خود را از دست داده است.
* همکاری رژیم صهیونیستی با کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس هر روز ابعاد تازه‌ای می‌گیرد و در این راستا روزنامه الریاض چاپ سعودی این هفته به صراحت اعلام کرد اجلاس اخیر سران عرب در ظهران عربستان با هدف عادی‌سازی روابط با اسرائیل برگزار شد. الریاض تأکید کرد که اعراب خلیج‌فارس، رژیم صهیونیستی را همپیمانی ایده‌آل و ایران را دشمن می‌دانند. در خبری دیگر از اراضی اشغالی، این هفته سازمان ملل وضعیت غزه را به دلیل محاصره ظالمانه رژیم صهیونیستی، اسفبار خواند و تاکید کرد که ممکن است غزه به دلیل کمبود برق و امکانات بهداشتی غیرقابل سکونت شود.
* «جرمی کوربین»، سیاستمدار کهنه‌کار انگلیسی و رهبر حزب کارگر این کشور این هفته در نشست و جلسه استماع دفاعیات نخست وزیر انگلیس در حمله هوایی بهسوریه به بهانه استفاده «اسد» از سلاح‌های شیمیایی از این اقدام «ترزامی» به شدت انتقاد و اعلام کرد که براساس منطق مقامات لندن، عربستان سعودی نیز باید هدف حملات موشکی و هوایی انگلیس قرار گیرد زیرا سعودی‌ها هم علیه زنانو کودکان یمنی از بمب‌های ممنوعه فسفری استفاده کرده‌اند. این هفته همچنینانصارالله یمن از مقاومت دولت سوریه علیه متجاوزان غربی حمایت و اعلام کردکه ارتش سوریه باید عربستان و اسرائیل را هدف حملات موشکی قرار دهد و یمنی‌ها نیز با هدف حمله به رژیم صهیونیستی، بُرد موشک‌هایشان را افزایش خواهند داد. در تحولات میدانی یمن نیز این هفته حملات وحشیانه عربستان به غیرنظامیان این کشور همچنان ادامه داشت. این حملات به دلیل برگزاری نشست سران عرب در «ظهران» عربستان به شکلی کم‌سابقه و بسیار گسترده صورت گرفت کهشماری زن و کودک یمنی کشته شدند. نیروهای یمنی نیز این هفته با شلیک چند موشک بالستیک، مواضع سعودی‌ها در جنوب عربستان را هدف قرار دادند.
* آیت‌الله طباطبایی، نماینده مقام معظم رهبری در لبنان این هفته با سفر بهعراق در بغداد با شیخ «اکرم الکعبی»، دبیرکل جنبش مقاومت اسلامی «نجبا» دیدار کرد. دو طرف در این دیدار درباره تحولات و ناآرامی‌های منطقه رایزنی وبر لزوم تشکیل جبهه‌ای واحد برای مقابله با دشمنان مقاومت و دشمنان سوریه تاکید کردند. این هفته همچنین روند برگزاری انتخابات پارلمانی عراق با شروعتبلیغات نامزدها و احزاب مختلف این کشور، رسماً آغاز شد. این در حالی است که انتخابات پارلمانی عراق در روز 22 اردیبهشت برگزار می‌شود.
* بیست و نهمین نشست اتحادیه عرب با حضور سران تعدادی از کشورهای عربی این هفته در «ظهران» عربستان و در غیاب شماری از مقامات و رهبران این کشورها ازجمله امیر قطر در حالی برگزار شد که همانند سال‌های گذشته با ایراد اتهاماتی علیه کشورمان و با تداوم ایران هراسی، آنرا به نشستی ضدایرانی تبدیل کرده بود، وزرای خارجه عراق و لبنان اما این هفته در نشست مقدماتی این اجلاس، با بیانیه ضدایرانی اعراب مخالفت کردند.
* ترامپ این هفته با بیان این که نشست با رهبر کره شمالی در دست بررسی و برنامه‌ریزی است اعلام کرد: با «کیم جونگ اون» با احترام دیدار و گفتگو خواهیم کرد. وی ضمن امیدواری به خلع سلاح هسته‌ای پیونگ یانگ در این مذاکرات، اظهار داشت: رویکرد آمریکا مبتنی بر رعایت احترام در گفتگوی دوجانبه با کره‌شمالی است.
* این هفته خبرهای ضد و نقیضی از مرگ ژنرال «خلیفه حفتر»، فرمانده ارتش لیبی و موردحمایت عربستان، امارات و مصر در رسانه‌ها منتشر شد. این در حالیاست که «حفتر» اخیراً به دلیل سکته مغزی برای درمان به فرانسه منتقل شده بود.
* «سیسی» رئیس‌جمهوری مصر این هفته در سخنانی که در نشست سران اتحادیه عرب در «ظهران» عربستان ایراد شد، از وجود چالش‌های بی‌سابقه در جهان عرب خبر داد. وی تشدید ناآرامی‌ها در سوریه، عراق، یمن و شمال آفریقا و همچنین بحران قطر را مهمترین این چالش‌ها عنوان کرد.در تحولی دیگر این هفته دادگاهمصر حکم حبس ابد «محمد بدیع»، رهبر اخوان‌المسلمین مصر را تایید و همزمان دستور مصادره اموال این گروه را نیز صادر کرد.
* رئیس جمهوری افغانستان با توجه به آغاز روند ثبت‌نام رأی‌دهندگان برای شرکت در انتخابات پارلمانی این کشور، این هفته خواستار مشارکت طالبان در این انتخابات شد. در این حال، طالبان با آغاز فصل بهار حملات خود علیه نظامیان افغان را تشدید کرد و با هجوم به یک مرکز امنیتی در ولایت «سرپل» 11 پلیس افغان را کشت.
* رئیس‌جمهوری آمریکا با عقب‌نشینی آشکار از مواضع پیشین خود این هفته، خواستار پیوستن مجدد آمریکا به معاهده تجاری در ترانس پاسیفیک شد. این هفتههمچنین، کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در پی مخالفت اعضای دموکرات و جمهوریخواه این کمیته با سیاست‌های اعلامی «مایک پمپئو» نامزد پیشنهادی ترامپ برای وزارت خارجه، وی را رد صلاحیت کرد و سرنوشت وی برای تصدی این پست به سنا سپرده شد.
* ممنوعیت مادام‌العمر نواز شریف از فعالیت‌های سیاسی توسط دادگاه عالی پاکستان این هفته خبرساز شد. دادگاه عالی پاکستان که قبلاً نوازشریف را از ریاست حزب حاکم پاکستان برکنار کرده بود این بار نیز، وی را به دلیل فساد مالی گسترده در پرونده موسوم به «پاناما لیکس» به صورت مادام‌العمر از فعالیت‌های سیاسی از جمله؛ انتصاب در سمت‌های سیاسی، سخنرانی و صدور بیانیهمنع کرد.
پنج شنبه 1397/1/30 20:36
رأی‌الیوم: صهیونیست‌ها به خاطر احتمال عملیات تلافی‌جویانه ایران هول و اضطراب دارند

اطلاعات 30 فروردین 1397: سردبیر روزنامه فرامنطقه‌ای رای‌الیوم از احتمال وقوع جنگ میان ایران و اسرائیل به دلیل حمله این رژیم به پایگاه «تی 4» در حمص سوریه و شهادت شماری از مدافعان ایرانی در این تجاوز نظامی خبر داد.
روزنامه رای‌الیوم چاپ لندن در یادداشتی به قلم عبدالباری عطون،‌ نوشت: با وجود پایان تجاوز سه‌ جانبه آمریکا، فرانسه و انگلیس به سوریه که بیش از یکساعت طول نکشید و بیشتر اهداف خود را محقق نکرد تنش‌های به وجود آمده بعد از این حمله همچنان رو به افزایش است و شلیک موشکی اخیر به پایگاه هوایی الشعیرات سوریه چیزی جز مقدمه یا هشداری برای جنگ میان ایران و اسرائیل که بیشتر کارشناسان زمان آن را نزدیک می‌دانند، نیست. در این یادداشت آمده است: داستان از جایی آغاز شد که یک سخنگوی نظامی سوریه اعلام کرد پدافند هوایی سوریه با یک تجاوز خارجی مقابله کرده است و تعدادی از موشک‌های آن‌هارا سرنگون کرده است و رژیم صهیونیستی پشت این تجاوز قرار دارد و پدافند هوایی ما توانست با این تجاوز مقابله کند. با توجه به این اتفاقات می‌توان به این نتیجه رسید که پدافند هوایی سوریه در حال آماده‌باش است و منتظر تجاوز اسرائیل یا مقابله نظامی میان ایران و اسرائیل است؛ زیرا ارتش اسرائیل منتظر حمله انتقامی گسترده از سوی ایران در واکنش به حمله آن‌ها بهپایگاه هوایی «تی 4» است که منجر به شهادت 14 مسئول نظامی شد که هفت نفر آن‌ها ایرانی بودند و ارتش اسرائیل بلافاصله وضعیت فوق‌العاده اعلام کرد. روزنامه نیویورک تایمز به نقل از مسئولان نظامی اسرائیل ادعا کرد که بارزترین قربانی در این حمله، مهدی دهقان، مسئول بخش هواپیماهای بدون سرنشین سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران بود.
پنج شنبه 1397/1/30 20:31

طرح تشکیل ارتش عربی و معادله جنگ در سوریه

نویسنده : دکترعلیرضارضاخواه
خراسان 30 فروردین 1397
این روزها بار دیگر هیاهویی گسترده درباره ارسال یک نیروی زمینی عربی به سوریه در رسانه ها مطرح شده است. پس از زمزمه های دونالد ترامپ مبنی بر خارج کردن نظامیان آمریکایی از سوریه،  روزنامه وال استریت ژورنال نوشت که ترامپ در پی تشکیل ارتش عربی و جایگزین کردن آن به جای نظامیان آمریکایی دربخش شمال شرقی سوریه است. این تصمیم در زمانی گرفته شده که دولت آمریکا ازعربستان، قطر و امارات خواسته است برای حضور نظامیان آمریکایی در شمال عراق میلیاردها دلار بپردازند و پیش از حمله آمریکا، فرانسه و انگلیس به دمشق و حمص، ترامپ گفته بود که اگر عربستان می خواهد نظامیان ما در سوریه باشند باید هزینه آن را پرداخت کند. اما پس از حملات بامداد شنبه آمریکا، انگلیس و فرانسه به سوریه، بار دیگر کاخ سفید اعلام کرد رویکرد ترامپ درباره خارج کردن نظامیان آمریکایی از سوریه تغییر نکرده است و این نظامیاندر اسرع وقت از این کشور خارج خواهند شد. تاکنون عربستان با اعزام نیرو بهسوریه در قالب ائتلاف موافقت کرده و در این زمینه محمدبن سلمان ولیعهد و عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان اعلام کرده اند که ریاض حاضر است به سوریه نیرو بفرستد . ظاهرا آمریکایی ها مذاکراتی را نیز با مصر برای اعزام نیرو به سوریه انجام داده اند. در سطح رسانه ای نیز این ایده در حال پرورش است و کشورهای عربی تشویق می شوند که به چنین طرحی بپیوندند. اما ماجرای مداخله سعودی ها در سوریه یا ایجاد یک نیروی زمینی مستقل حرف جدیدی نیست. سند امنیت ملی جدید آمریکا که چندی پیش، توسط دولت ترامپ منتشر شده، بیانگرآن است که سیاست تغییر ثقل استراتژیک آمریکا از غرب آسیا به شرق آسیا که در دوران باراک اوباما مطرح شده بود، همچنان در دستور کار استراتژیست های آمریکایی قرار دارد. یکی از سرفصل های اصلی این راهبرد تشکیل جریانی با عنوان "نیروی جایگزین" بود. این نیرو قرار بود خلاء خروج نیروی زمینی آمریکا از غرب آسیا را پر کند و همچنین هزینه مداخلات واشنگتن را نیز کاهش بدهد. ایده ای که بعد از شکست لشکر کشی های بوش به منطقه در جریان دو جنگ عراق و افغانستان در دستور کار کلان پنتاگون قرار گرفته است. برای این سرفصل تاکنون سه الگو طراحی شده است که گاهی به صورت موازی از سوی آمریکا وهم پیمانانش دنبال می شود:
 1:ملیشیای فراملیتی
الگوی اول با تکیه بر مدل بازیگران غیر دولتی Non-State Actors در غرب آسیا بر تشکیل یک ملیشیای فراملیتی با الگو گیری از جریان مجاهدان در افغانستان تاکید داشت. «سیمور هرش»، روزنامه‌نگار شهیر آمریکایی، در سال 2007 در مقاله‌ای نسبتاً طولانی در نشریه‌ «نیویورکر» از همکاری «جورج بوش»رئیس‌جمهور وقت آمریکا و برخی کشورهای منطقه برای تضعیف ایران، سوریه و حزب‌ا... لبنان خبر داده بود.
پنج شنبه 1397/1/30 20:17

فرمان تک ماده ای رهبر انقلاب

نویسنده : امید ادیب

خراسان 21 فروردین 1397 - باید، ملت از این پس که حال استقرار و سازندگی است، احساس آرامش و امنیت نمایند و آسوده خاطر و مطمئن از همه جهات به کارهای خویش ادامه دهند و اسلام بزرگ و دولت اسلامی را پشتیبان خود بدانند.» این بخشی از فرمان هشت ماده ای امام خطاب به دستگاه های مختلف کشور است. فرمانی که در بخشی از آن تصریح می کنند اگر مأموران در انجام وظایف امنیتی خود به صورت اتفاقی، آلاتو ادوات جرایم اخلاقی را در منزل کسی پیدا کنند، حق پیگیری قضایی این موضوع را ندارند. بیانات روز گذشته رهبر انقلاب در دیدار مسئولان نظام نیز یک بار دیگر، همین نگاه مبنایی جمهوری اسلامی به اهمیت حریم خصوصی را تبیینمی کند. ایشان با تأکید بر این که مسئولان باید امنیت و حریم داخلی مردم وکشور را حفظ کنند، تصریح کردند: «تعرض به امنیت و حریمِ داخلیِ مردم "حرامشرعی" است؛ متصدیان کار در دستگاه‌های دولتی و قضایی مراقبت کنند تا حریم داخلی زندگی مردم و اسرار آن‌ها محفوظ بماند.» آن چه برای جمهوری اسلامی و رهبری انقلاب از اهمیت فوق العاده ای برخوردار بوده و احیاناً موجب اظهار این فتوا شده، اهمیت خارج نشدن اطلاعات خصوصی مردم از کشور است که در استفاده از پیام رسان های خارجی کاملاً واضح است. اهمیت تاریخی این فتوا وقتی روشن می شود که بدانیم رسانه های ضدانقلاب طی هفته های گذشته ضمن سم پاشی های گسترده تلاش داشتند با استفاده کاربران از پیام رسان های داخلی مقابله کنند و این پیام رسان ها را بی امنیت نشان دهند. این جاست که رهبر انقلاب برای رفع این شبهه و اطمینان خاطر مردم، ورود و مبنایی در همان چارچوب فرمان هشت ماده ای امام راحل (ره) صادر می کنند. در بخشی از فرمان هشت ماده ای امام راحل آمده است: «مؤکداً تذکر داده می‌شود که اگر برای کشفخانه‌های تیمی و مراکز جاسوسی و افساد علیه نظام جمهوری اسلامی از روی خطاو اشتباه به منزل شخصی یا محل کار کسی وارد شدند و در آن جا با آلت لهو یاآلات قمار و فحشا و سایر جهات انحرافی مثل مواد مخدره برخورد کردند... حق جلب یا بازداشت یا ضرب و شتم صاحبان خانه و ساکنان آن را ندارند، و تعدی ازحدود الهی ظلم است و موجب تعزیر و گاهی تقاص می‌باشد.» عملیاتی بودن این فرمان امام (ره) که به زیربنایی در نظام حقوقی کشور تبدیل شده، چنان است کهدر حکم فردی مانند بقایی هم اجرا شده و به استناد این فرمان درباره کشف برخی اقلام ممنوعه مانند شوکر برقی، قرار موقوفی تعقیب صادر و دراین خصوص مجازاتی در نظر گرفته نشد. نمونه دیگر این مبنا حکم به حق الناس بودن آرای مردم و لزوم امانت داری مسئولان در آرای مردم است که در فرمایش ها و فتاوایرهبران انقلاب اسلامی در انتخابات های گوناگون دیده می شود.

سه شنبه 1397/1/21 20:23

آقای رئیس جمهور، رفراندوم مسئله مردم است؟

نویسنده : سیدعلی علوی
منبع: خراسان 25 بهمن 1396
آقای رئیس جمهور روز گذشته در جمع استانداران و درکمتراز 48 ساعت  مجددا از رفراندوم سخن گفتند.
گرچه بخش قابل توجهی از سخنان ایشان به موضوعات اقتصادی اختصاص داشت اما مجددا در بخشی از صحبت هایشان به امکان برگزاری رفراندوم در برخی موضوعات ومسائل پرداختند؛ موضوعی که طی دو روز گذشته واکنش های گسترده موافق و مخالف را در پی داشت. این که اصل 59 قانون اساسی از جمله اصول بر زمین مانده یا کمتر استفاده شده قانون اساسی است موضوع قابل تاملی است که در جایخود  و مجموعه قوانین بر زمین مانده قانون اساسی قابل بررسی است.
اما چند نکته در این خصوص قابل تامل و مداقه است
نکته نخست: در شرایطی که براساس نظرسنجی های معتبر مهم ترین دغدغه امروز مردم ایران مسائل اقتصادی و معیشتی است پرداختن به موضوعاتی همچون ضرورت برگزاری رفراندوم که مسئله آحاد مردم نیست چه ضرورتی دارد؟
نکته دوم: این که چه ضرورتی دارد نخبگان سیاسی از هر سه جریان اصولگرا و اصلاح طلب و اعتدالی مسئله ای فرعی را تبدیل به مسئله اصلی کشور کنند آیا نمی شود نخبگان سیاسی براساس یک تفاهم نانوشته و در جهت مصالح و منافع ملی موضوعاتی این چنینی را که  نان شب این روزهای مردم نیست بایکوت کنند و از مچ گیری و گروکشی و طعنه های سیاسی دست بردارند و این مسائل فرعی را عملا مسکوت رها کنند و در عوض آن چه از روسای قوا و مسئولان مطالبه می کنند موضوعات و مسئله های اصلی مردم باشد.
نکته سوم : هر عملی را عکس العملی است  و قریب به یقین، پیشنهادی فرعی و جنجالی پاسخی مشابه را درپی خواهد داشت.هنوز ساعاتی از طرح این پیشنهاد از سوی آقای روحانی نگذشته بود که مخالفان و منتقدان این پیشنهاد متقابلا موضوعاتی چون کارآمد نبودن دولت و  بحث سوال و استیضاح از رئیس جمهور در این باره را براساس اصول قانون اساسی مطرح کردند؛ به عبارتی دور جدیدی از درگیری های سیاسی و مچ گیری های معمول که همه ناظران منصف آن را در شرایط اقتصادی فعلی سمی مهلک می دانند، شرایطی که مطرح کننده پیشنهاد و پاسخ دهنده به آن نه به یک اندازه اما درایجاد آن سهیم اند.
نکته چهارم:روز گذشته رئیس جمهور از رسانه ها انتقاد کرد که دستگاه های رسانه ای کار خود را بلد نیستند و بذرناامیدی می کارند انتقادی به حق که بامرور اکثر روزنامه ها و خبرگزاری ها صحت این گلایه رئیس جمهور قابل تایید است. واقعیت این است که رسانه ها هم باید براساس یک مصالح عالی و ملی گاه مسائل فرعی و غیر ضروری را بایکوت یا کوچک نمایی کنند بی شک مسئله ضرورت رفراندوم  در این شرایط از این دست موضوعات است اما آن چه در این موضوع از رئیس جمهور محترم قابل مطالبه است؛ این است که بخشی از این جنس موضوعات فرعی یا القا کننده احساس ناامیدی از مصدر شخص رئیس جمهور یا دستگاه و وزرای ایشان صادر می شود.
کوتاه سخن این که پیگیری اصل 59 قانون اساسی، رفراندوم، مچ گیری هاو افشاگری های سیاسی مسئله امروز مردم ایران نیست. بهبود وضعیت معیشت ، کنترلگرانی و تورم ، کاهش بیکاری و احساس عدالت مسئله امروز مردم ایران است موضوعاتی که دیگر با کارآمدی انقلاب اسلامی گره خورده است.
سردبیر خراسان
چهارشنبه 1396/11/25 19:44
برنامه  تلویزیونی ثریا در قسمت اخیر خود که چهارشنبه هفته گذشته از تلویزیون پخش شد مناظره ای با حضور مهدی رحمانیان، مدیرمسئول روزنامه شرق وسیدیاسر جبرائیلی، پژوهشگر و معاون سابق آموزش و پژوهش خبرگزاری فارس به‌مناسبت دوسالگی توافق نامه برجام برگزار کرد و دو طرف در این برنامه دیدگاه‌های خود درباره برجام را مطرح کردند. مناظره ای که بعد از پخش آن جنجال هایی را به همراه داشت. به گزارش الف، یاسر جبرائیلی منتقد برجام در بخشی از سخنان خود گفت: « فقط آقای روحانی سیاسی کاری نکرد بلکه آقای ظریف هم رفتند و در شورای روابط خارجی آمریکا گفتند که ما برای این که در داخل  رای بیاوریم باید این توافق را انجام بدهیم. در مقابل رحمانیان از این توافق نامه دفاع می‌کرد.» جبرائیلی همچنین در بخشی از این برنامه مدعی شد  که متن برجام همان متن اندیشکده مدیریت بحران است که 14 ماه پیش از توافق برجام منتشر شده بود.
واکنش تند وزارت خارجه به پخش برنامه اخیر ثریا
پس از این مناظره، روابط عمومی وزارت امور خارجه اطلاعیه ای صادر و به اینبرنامه به شدت اعتراض کرد. وزارت امور خارجه در جملاتی بدون نام بردن از یاسر جبرائیلی نوشت: «زمان این تردستی‌های ژورنالیستی مدت‌هاست که گذشته و مردم ما فریب این صحنه‌سازی‌های سیاسی توسط تازه از راه رسیدگان ناشی و کم‌اطلاع را نخواهند خورد... پخش چنین دیدگاه های متوهمانه یا مصاحبه های سخیفِ ساختگی علیه برجام، که نتیجه آن ها جز تحقیر ملت رشید ایران و زیر سوال بردن حیثیت ملی و استقلال کشور نیست، چه سودی دارد؟ و آیا چنین همنوایی با دشمنان قسم خورده این مرز و بوم جای شگفتی ندارد؟»
پاسخ جبرائیلی به اعتراض برجامیِ وزارت خارجه
بعد از انتشار این بیانیه وزارت امور خارجه، سید یاسر جبرائیلی نیز متعاقباً جوابیه‌ای به آن منتشر کرد. در بخشی از این متن آمده است: « وزارتامور خارجه دولت آقای روحانی بیانیه‌ای صادر کرده و ضمن ایراد ناسزاهایی چون «تازه از راه رسیده»، «کم‌اطلاع»، «عقده‌گشا»، «مغرض سیاسی و جناحی»، «مصاحبه سخیف ساختگی»، «همنوایی با دشمنان» و...، مسائلی را مطرح کرده است.» جبرائیلی در ادامه می نویسد: « اما حقیقتاً جای سوال است که؛ تکرار متن پیشنهادی یک اندیشکده وابسته به دولت آمریکا ــ که جرج سوروس از اعضای اصلی آن است ــ در برجام، چگونه نقطه قوت مذاکره کنندگان ایرانی است؟»
دعوت چندباره مجری برنامه «ثریا» از تیم مذاکره کننده هسته‌ای
اما پس از این اظهارات محسن مقصودی ، مجری و تهیه کننده برنامه تلویزیونی «ثریا» درباره واکنش وزارت امور خارجه به برنامه ثریا با موضوع برجام گفت: همان طور که در برنامه هم ذکر کردم تاکنون چندین بار از اعضای تیم مذاکره کننده برای حضور در ثریا و گفت‌وگو با منتقدان دعوت کرده‌ایم، که متاسفانه صلاح ندانسته‌اند در برنامه حضور یابند و البته در این چهار سال در هیچ برنامه دو طرفه‌ای هیچ کدام از اعضای تیم مذاکره کننده حضور نیافته‌اند.
يکشنبه 1396/11/1 20:54
نیسا اسلام محمد:

فقر،گریبان گیر کودکان آمریکایی

فقرهمچنان گریبان گیر کودکان آمریکایی است و از هر پنج کودک در آمریکا تقریبایک نفر فقیر است و در مجموع 13 میلیون و 200 هزار کودک در ایالات متحده فقیر و بیش از یک میلیون و 200 هزار دانش آموز مدرسه عمومی بی خانمان هستند.این آمار تکان دهنده و دردآور در گزارش سال 2017 از وضعیت کودکان آمریکایی ازسوی صندوق دفاع از کودکان ارائه شده است.در این گزارش آمده است :در ایالات متحده آمریکا 73 میلیون و 600 هزار کودک وجود دارند و تقریبا 70درصد از جمعیت کودکان فقیر را کودکان غیرسفیدپوست تشکیل می دهند. نابرابریدرآمدی و خدمات سلامت نیز در ایالات متحده در حال افزایش است و از زمان رکود بزرگ اقتصادی ، میزان درآمد یک درصد قشر بالا 27 درصد افزایش یافته و این درحالی است که میزان درآمد 99 درصد قشر پایین جامعه آمریکا تنها 8 درصدافزایش داشته است.میزان خدمات بهداشتی و سلامت ارائه شده به خانواده های سفید پوست، تقریبا هفت برابر بیشتر از خانواده های سیاه پوست و پنج برابر بیشتر از خانواده های هیسپانیک است. از هر پنج کودک تقریبا یک نفر - معادل 14 میلیون و 800 هزار تن - از ناامنی غذایی رنج می برند.براساس این گزارش، بیش از 75 درصد از کودکان سیاه پوست، هیسپانیک، سرخ‌ پوستان و کودکان بومی آلاسکا توانایی تحصیل در مقطع تحصیلی خود را ندارند.

خراسان 1 بهمن 1396

يکشنبه 1396/11/1 20:50
از سال 1976 که روند تنظیم بودجه به شیوه کنونی به اجرا گذاشته شده است ، 18 بار شکاف میان رئیس جمهوری و کنگره بر سر تصویب بودجه دولت فدرال بروز کرده است که در هشت مورد ، کارمندان فدرال به استفاده از مرخصی های اجباری وادار شدند . تا دهه 1990 شکاف های ایجاد شده میان کاخ سفید و کنگره به " تعطیلی " دولت فدرال منجر نمی شد . اما از آن زمان به بعد ، به دلیل فقدان منابع مالی ، فعالیت های دولت فدرال متوقف شد . " تعطیلی " هنگامی رخ می دهد که فعالیت های حکومتی در سطوح ایالتی / مناطق فرامرزی و محلی متوقف شود. در زمان ریاست جمهوری رونالد ریگان   سه بار شکاف رخ داد که موجب توقف فعالیت های دولت فدرال برای یک روز یا کمتر از آن شد . در زمان جورج هربرت واکر بوش ، این وضعیت یک بار و در آخر هفته رخ داد . اولین و دومین " تعطیلی " دولت فدرال در دولت بیل کلینتون و به ترتیب در سال 1995 برای 5 روز و در سال 1996 برای 21 روز رخ داد که البته به نزدیک بودن زمان آن – از14 تا 19 نوامبر 1995 و از 16 دسامبر 1995 تا 6 ژانویه 1996 – اصطلاحا یک "تعطیلی " دولت فدرال محسوب می شود . سومین – یا با تسامح دومین - " تعطیلی" دولت فدرال در سال 2013 از اول تا 16 اکتبر و برای 16 روز در دولت باراکاوباما رخ داد . با توجه به سوابق تاریخی ، اگر اختلاف دموکرات ها و جمهوری خواهان بر سر تصویب لایحه بودجه موقت در سال 2018 ادامه یابد و روزهای بعد از 20 ژانویه را نیز در بر گیرد ، چهارمین –  با تسامح سومین – "تعطیلی " دولت فدرال شکل خواهد گرفت .
خراسان 1 بهمن 1396
يکشنبه 1396/11/1 20:49
درادامه انتشار گاه و بیگاه اخبار اسلام‌هراسی در کشورهای غربی، خبرها از شهر «بولونیا»ی ایتالیا حاکی از اخراج یک وکیل مسلمان به دلیل حجاب اسلامی اوست.قاضی دادگاهی در شهر بولونیای ایتالیا، به یک وکیل کارآموز مسلمان دستور داد اگر خواهان حضور در جلسه دادگاه است، باید حجاب اسلامی و روسری را از سر بردارد.
به گزارش روزنامه دیلی صاباح ترکیه، «عصما بلفکیر» 25 سالهو مغربی‌تبار، اظهارنظر اسلام‌ستیزانه قاضی ایتالیایی را نپذیرفت و حفظ حجابش را به حضور در دادگاه ترجیح داد.(خراسان 30 دی 1396)
اطلاعات: یکشنبه 17 دی 1396- 19 ربیع الثانی 1439ـ 7 ژانویه 2018ـ شماره 26909
وزیر خارجه عربستان: به محض حل منازعه فلسطین اسرائیل را به رسمیت خواهیم شناخت

سرویسخارجی: وزیر خارجه عربستان سعودی تاکید کرد که پس از حل و فصل نهایی منازعه فلسطین - اسرائیل، کشورهای عربی بلافاصله رژیم صهیونیستی را به رسمیت خواهند شناخت.
«عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان سعودی، اظهار داشت که به محض دستیابی به یک راهکار دائمی برای منازعه اسرائیلی - فلسطینی، همه کشورهای عربی و اسلامی، اسرائیل را به رسمیت خواهند شناخت .وزیر خارجه عربستان سعودی در مصاحبه با یکی از شبکه‌های تلویزیونی فرانسه ادعا کرد: طی یک کنفرانس در بحرین، 55 کشور عربی و اسلامی این تصمیم را اتخاذ کردند. وی درباره اقدام مشترک علیه جمهوری اسلامی ایران، گفت: منافع مشترکی میان عربستان و اسرائیلوجود دارد اما به دلیل عدم وجود روابط دوجانبه نمی‌توان از محور آمریکایی-سعودی- مصری و اسرائیلی در مقابل ایران سخن گفت.الجبیر در ادامه مدعی شد که ریاض با اقدام «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در اعلام قدس به عنوان پایتخت اسرائیل مخالفت کرد زیرا این اقدام با اصل عدم مشخص بودن جایگاه اینشهر پیش از دستیابی به توافق دائمی در تناقض بود. این درحالی است که شیخ الازهر تاکید کرد مشکل ما با صهیونیست‌ها تنها بر سر مسجدالاقصی نیست، بلکهبر سر ۱۴۴ هزار متر مربع محیط اطراف این مسجد نیز است. این اظهارات احمد الطیب، شیخ الازهر در واکنش به ادعاهای رژیم صهیونیستی در خصوص مسجدالاقصی ایراد شد. وی گفت که مسجدالاقصی تنها یک گنبد کوچک نیست و در آن مسجدالاقصیو مسجد قبه الصخره و اماکن مقدس دیگری وجود دارد و مساحت آن ۱۴۴ هزار کیلومتر است و تنها شامل این مسجد نمی‌شود. وی در ادامه افزود: نزاع با یهودیان صهیونیست بر سر این است که آن‌ها می‌خواهند کنترل مسجدالاقصی را در دست بگیرند و قبة الصخره را به عنوان مسجد الاقصی نشان بدهند که این یک طرح صهیونیستی فریب دهنده است. در چنین شرایطی «امانوئل مکرون» رئیس‌جمهور فرانسه مدعی شد که قدس پایتخت مشترک فلسطین و اسرائیل است. وی افزود: موضع فرانسه درباره اینکه قدس پایتخت مشترک فلسطین و اسرائیل است تغییری نکرده وخواستار صلح و ثبات در منطقه هستیم.
خبر دیگر اینکه در حالی که یک پایگاه خبری آمریکایی اعلام کرده بود،‌ واشنگتن ۱۲۵ میلیون دلار از کمک‌های اختصاصی به آژانس امدادرسانی و کاریابیبرای آوارگان فلسطینی "آنروا" را کاهش داده، یک مقام وزارت خارجه آمریکا این خبر را تکذیب کرد. یک مقام وزارت خارجه آمریکا که نخواست نامش فاش شود،گفت:‌ داستان خبرگزاری اکسیوس کاملا گمراه کننده است؛ فلسطینی‌ها انتظار داشتند که این پول اول ژانویه به دست‌شان برسد، اما این اتفاق در موعد مقرررخ نداد و این به معنای تعلیق یا لغو کامل کمک‌ها نیست. پیشتر شماری از مسئولان ارشد آمریکایی اعلام کرده بودند که دولت ترامپ به سازمان ملل اعلامکرده ۱۲۵ میلیون دلار از کمک‌های اختصاصی به آژانس آنروا در ماه ژانویه جاری را کاهش داده است. در رویدادی دیگر تظاهرات گسترده‌ای در نیویورک برایآزادی فوری «عهد التمیمی» دختر نوجوان فلسطینی بازداشت شده توسط اسرائیلی‌ها برگزار شد و تظاهرکنندگان شعارهایی برای آزادی فوری وی سر دادند. دادگاه نظامی رژیم صهیونیستی مدت بازداشت این نوجوان ۱۶ ساله فلسطینی و مادرش را تا پنج روز دیگر تمدید کرد. گفته می شود این دختر فلسطینی به دو نظامی صهیونیست سیلی زده بود.
يکشنبه 1396/10/17 19:27

 دولت ؛پیام رسان های داخلی و کسب و کارمجازی

خراسان 16 دی 1396
نویسنده :  محمد حقگو
اگر چه مسئولان تاکنون بیان کرده اند که محدودیت های وضع شده برای تلگرام،موقتی است اما احتمال توقف دایمی فعالیت این پیام رسان نیز در هر حال وجوددارد. با وجود این، این اتفاق حاوی درس هایی برای سیاست گذاری دولت در اینحوزه است.
با مسدود شدن تلگرام در فضای مجازی، آمارها نشان دهنده این است که هنوز بخش قابل توجهی از کاربران این نرم افزار پیام رسان، به طرق مختلف سعی می کنند به آن دسترسی پیدا کنند. اگر تداوم استفاده از این پیام رسان را یکرفتار مصرفی بدانیم، ریشه یابی این رفتار کاربران می تواند به سیاست گذارییادشده توسط دولت کمک کند. در این زمینه نکات زیر قابل توجه است:
شنبه 1396/10/16 20:19

تقلای واشنگتن برای حفظ داعش

خراسان 9 دی 1396
سرکردگان داعش با بالگردهای آمریکایی از دیرالزور به الحسکه سوریه منتقل شدند

حمایت آمریکا از گروه تروریستی داعش برای باقی نگه داشتن این گروه در سوریه همچنان ادامه دارد.در جدیدترین حمایت واشنگتن از داعش، آمریکا سرکردههای این گروه تکفیری را از این استان به مناطق نا معلومی در ریف الحسکه منتقل کرد.خبرگزاری سانا گزارش داد که بالگردهای آمریکایی از ریف شمالی دیرالزور حرکت و در ارتفاع پایین بر فراز اردوگاه «السد» پرواز کردند و در نزدیکی سد «الباسل» واقع در جنوب الحسکه فرود آمدند.بالگردهای آمریکایی حامل چندین سرکرده داعش بودند که به گروه موسوم به نیروهای دموکراتیک سوریهپناه برده بودند؛ گروهی که بیشتر عناصر آن کُرد است و با حمایت آمریکا در رقه و استان دیرالزور بارها توافق کردند و پس از خروج داعش از این مناطق، اراضی تحت اشغال این گروه را به تسلط خود در می آوردند.این برای دومین بار است که بالگردهای آمریکایی دست به چنین اقدامی می‌زنند و ماه گذشته چند بالگرد در نزدیکی سد الباسل فرود آمدند و 47 سرکرده داعش را با خود آورده بودند.این تروریست ها از حملات ارتش سوریه فرار کرده بودند و افراد زخمی آنان تحت درمان سازمان پزشکان بدون مرز قرار گرفتند.آمریکا طی چند ماه گذشته به صورت های مختلفی از داعش در منطقه بادیه سوریه حمایت می کرد و گاهی نیز اطلاعات جاسوسی را در اختیار این گروه قرار می داد تا به مواضع ارتش سوریه حمله کنند.مرکز هماهنگی روسیه در «حمیمیم» نیز در ماه جاری میلادی اعلام کرد که ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا همچنان با باقی مانده تروریست ها در سوریه همکاری می‌کند.به گفته این مرکز، نیروهای نظامی آمریکا یگان های نظامی جدیدی تحت عنوان «ارتش جدید سوریه» در نزدیکی اردوگاه آوارگان شهر الحسکه ایجاد کرده اند که در آن گروه های جدا شده از تروریست ها حضور دارند.

شنبه 1396/10/9 18:31

 تاملی بر اتفاقات مشهد

خراسان 9 دی 1396
نویسنده : محمدسعید احدیان sardabir.com
تجمع معیشتی تعدادی از مردم مشهد که با بی تدبیری هایی، مورد سوءاستفاده مخالفان انقلاب قرار گرفت، از دو جهت قابل تحلیل است اول چرایی ماجرا، دوم درس هایی که باید گرفت.
چرایی ماجرا
در چرایی شکل گیری این اتفاق دو سطح از عوامل قابل احصا است سطح اول دلایلی  است که صحنه ماجرا را توضیح می دهد و شامل فراخوان، شروع تجمع، پیوستن به حلقه اولیه، نحوه برخورد نیروی انتظامی، گسترش جمعیت و تغییر شکلصحنه (اعم از تغییر شعارها تا تغییر شکل اعتراض) و پایان تجمع و تصویرسازیدر فضای مجازی می شود. ورود در این سطح از بحث اهمیت زیادی دارد اما به دلایل مجال اندک، نیاز به شنیدن نگاه های مختلف بحثی است که می توان آن را به فرصتی دیگر موکول کرد اما همین قدر می توان اشاره کرد که 
شنبه 1396/10/9 18:26
X