دسته
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 520979
تعداد نوشته ها : 76
تعداد نظرات : 3
Rss
طراح قالب
GraphistThem228
نیسا اسلام محمد:

فقر،گریبان گیر کودکان آمریکایی

فقرهمچنان گریبان گیر کودکان آمریکایی است و از هر پنج کودک در آمریکا تقریبایک نفر فقیر است و در مجموع 13 میلیون و 200 هزار کودک در ایالات متحده فقیر و بیش از یک میلیون و 200 هزار دانش آموز مدرسه عمومی بی خانمان هستند.این آمار تکان دهنده و دردآور در گزارش سال 2017 از وضعیت کودکان آمریکایی ازسوی صندوق دفاع از کودکان ارائه شده است.در این گزارش آمده است :در ایالات متحده آمریکا 73 میلیون و 600 هزار کودک وجود دارند و تقریبا 70درصد از جمعیت کودکان فقیر را کودکان غیرسفیدپوست تشکیل می دهند. نابرابریدرآمدی و خدمات سلامت نیز در ایالات متحده در حال افزایش است و از زمان رکود بزرگ اقتصادی ، میزان درآمد یک درصد قشر بالا 27 درصد افزایش یافته و این درحالی است که میزان درآمد 99 درصد قشر پایین جامعه آمریکا تنها 8 درصدافزایش داشته است.میزان خدمات بهداشتی و سلامت ارائه شده به خانواده های سفید پوست، تقریبا هفت برابر بیشتر از خانواده های سیاه پوست و پنج برابر بیشتر از خانواده های هیسپانیک است. از هر پنج کودک تقریبا یک نفر - معادل 14 میلیون و 800 هزار تن - از ناامنی غذایی رنج می برند.براساس این گزارش، بیش از 75 درصد از کودکان سیاه پوست، هیسپانیک، سرخ‌ پوستان و کودکان بومی آلاسکا توانایی تحصیل در مقطع تحصیلی خود را ندارند.

خراسان 1 بهمن 1396

يکشنبه 1396/11/1 20:50
از سال 1976 که روند تنظیم بودجه به شیوه کنونی به اجرا گذاشته شده است ، 18 بار شکاف میان رئیس جمهوری و کنگره بر سر تصویب بودجه دولت فدرال بروز کرده است که در هشت مورد ، کارمندان فدرال به استفاده از مرخصی های اجباری وادار شدند . تا دهه 1990 شکاف های ایجاد شده میان کاخ سفید و کنگره به " تعطیلی " دولت فدرال منجر نمی شد . اما از آن زمان به بعد ، به دلیل فقدان منابع مالی ، فعالیت های دولت فدرال متوقف شد . " تعطیلی " هنگامی رخ می دهد که فعالیت های حکومتی در سطوح ایالتی / مناطق فرامرزی و محلی متوقف شود. در زمان ریاست جمهوری رونالد ریگان   سه بار شکاف رخ داد که موجب توقف فعالیت های دولت فدرال برای یک روز یا کمتر از آن شد . در زمان جورج هربرت واکر بوش ، این وضعیت یک بار و در آخر هفته رخ داد . اولین و دومین " تعطیلی " دولت فدرال در دولت بیل کلینتون و به ترتیب در سال 1995 برای 5 روز و در سال 1996 برای 21 روز رخ داد که البته به نزدیک بودن زمان آن – از14 تا 19 نوامبر 1995 و از 16 دسامبر 1995 تا 6 ژانویه 1996 – اصطلاحا یک "تعطیلی " دولت فدرال محسوب می شود . سومین – یا با تسامح دومین - " تعطیلی" دولت فدرال در سال 2013 از اول تا 16 اکتبر و برای 16 روز در دولت باراکاوباما رخ داد . با توجه به سوابق تاریخی ، اگر اختلاف دموکرات ها و جمهوری خواهان بر سر تصویب لایحه بودجه موقت در سال 2018 ادامه یابد و روزهای بعد از 20 ژانویه را نیز در بر گیرد ، چهارمین –  با تسامح سومین – "تعطیلی " دولت فدرال شکل خواهد گرفت .
خراسان 1 بهمن 1396
يکشنبه 1396/11/1 20:49
رونین برگمن روزنامه نگار صهیونیست در کتاب خود تحت عنوان «جنگ سایه، اسرائیل و عملیات ترور سری موساد» آورده است که سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی موسوم به موساد از زمان تأسیس خود تاکنون دست به ترور هزاران تن از جمله بیگناهان زده است.وی در ادامه تاکید کرد: مابه صورت کلی از دست کم ۳هزار تن سخن می گوییم که در بین آن ها تنها افراد مورد نظر قرار نگرفته اند، بلکه تعدادی از بیگناهانی که در زمان نادرست در مکان نادرستی بودند نیز قرار داشتند.برگمن افزود: در جریان انتفاضه دوم تنها موساد چندین تن راکشت و دستور این ترورها در خصوص اعضای جنبش حماس صادر می شد. من در جریان پژوهش هایم با هزار تن مصاحبه کردم که در میان آن ها نام رؤسای سابق موساد وایهود باراک و ایهود اولمرت و بنیامین نتانیاهو نیز به چشم می خورد.
خراسان 1 بهمن 1396
دسته ها : مقاومت اسلامی
يکشنبه 1396/11/1 20:47
درادامه انتشار گاه و بیگاه اخبار اسلام‌هراسی در کشورهای غربی، خبرها از شهر «بولونیا»ی ایتالیا حاکی از اخراج یک وکیل مسلمان به دلیل حجاب اسلامی اوست.قاضی دادگاهی در شهر بولونیای ایتالیا، به یک وکیل کارآموز مسلمان دستور داد اگر خواهان حضور در جلسه دادگاه است، باید حجاب اسلامی و روسری را از سر بردارد.
به گزارش روزنامه دیلی صاباح ترکیه، «عصما بلفکیر» 25 سالهو مغربی‌تبار، اظهارنظر اسلام‌ستیزانه قاضی ایتالیایی را نپذیرفت و حفظ حجابش را به حضور در دادگاه ترجیح داد.(خراسان 30 دی 1396)
متن زیر یادداشت روزنامه شرق است که در 23 دی 1396 در صفحه ی اول روزنامه درج شده است:
ممنوعیت آموزش زبان؛ اجحاف به معلمان

نویسنده: حسین آخانی*

در شرایطی که کشور دچار معضل بی کاری است، تصمیم آموزش وپرورش مبنی بر ممنوعیت تدریس زبان انگلیسی در دوره های ابتدایی، آسیبی بسیار جدی بر هزاران معلمی وارد می کند که در این مدارس مشغول تدریس هستند. این اقدام سازنده نیست و باعث می شود یا مدارس خلاف کنند یا خانواده ها بچه های خود را به آموزشگاه ها یا تدریس خصوصی بفرستند. در نتیجه هم بر حجم ترافیک می افزاید و هم رانتی می شود برای این آموزشگاه ها و هم از دید ناظران آموزش وپرورش دور خواهد بود و ممکن است مفسده زا نیز باشد. آیا می دانید اغلب معلمان، خانم هایی هستند که هستی و نیستی شان به درس دادن در این کلاس ها بستگی دارد؟ فارغ التحصیلی که زبان خوانده است، کجا کار کند؟ پس بهتر است اول این رشته ها در دانشگاه ها تعطیل شود، سپس اجازه آموزش دانش آموختگان آنها در مدارس داده نشود. اگر این تصمیم حتی یک نفر را از نان خوردن بیندازد، وزیر مربوطه چگونه می تواند وجدان خود را راضی نگه دارد و در مقابل خداوند پاسخ گو باشد؟ آیا فکر نمی کنید بریدن نان کسی در این شرایط بد اقتصادی درست نیست؟ مگر بزرگ ترین معلم اخلاق و فرهنگ تاریخ این سرزمین یعنی سعدی نگفته است «تیغ بران گر به دستت داد چرخ روزگار، هرچه می خواهی ببر اما مبر نان کسی». آیا دولت آماده است حقوق معلمانی را که شغل شان را از دست می دهند، بپردازد؟ رئیس جمهور در سخنان اخیر خود تاکید کردند که ما باید به نیازهای نسل جوان توجه کنیم. نسل جوان امروز با دنیا در ارتباط است. زبان انگلیسی نه زبان یک دولت استعمار گر که زبان علم و زبان ارتباط بین المللی است. بهترین سن آموزش زبان هم سنین کم است. دکتر روحانی چند سالپیش در سخنرانی دیگری گفت چرا دانشگاه های ما به زبان انگلیسی درس نمی دهند؟
    اگر می خواهید دانشگاه های ما در سطح بین المللی حرفی برای گفتن داشته باشند، باید سطح آموزش زبان را بالا ببرید. پیامبر اسلام(ص) فرمودند «اطلبوا العلم ولو فی الصین». طبیعی است برای آنکه شما علم را در چین بیاموزید، باید زبان چینی بدانید. امروز زبان علم حتی در چین هم انگلیسی است و طبیعی است تسلط مسلمانان به زبان انگلیسی آنان را قوی تر می کند. ممنوعیت آموزش زبان انگلیسی چیزی شبیه به ممنوعیت ویدئو، دیش ماهواره وفیلترینگ امروز اینترنت است. چنین تصمیماتی مردم را در پیگیری این خواست جدی تر می کند. در مقابل موج جهانی شدن نمی توان ایستادگی کرد. ما باید با تقویت خود محصولات فرهنگی خودمان را به دنیا عرضه کنیم. شعر و ادبیات فارسیو موسیقی سنتی ایرانی در دنیا حرف برای گفتن دارد. ما با بستن راه آموزش زبان انگلیسی، راه بردن فرهنگمان را به دیگر نقاط دنیا می بندیم. دانشمندانی که نتوانند با زبان دنیا گفت وگو کنند، هرگز جهانی نمی شوند، مگر آنکه به دیگر نقاط جهان بروند که این همان به فنادادن سرمایه های فکری وسازندگی کشور است.

نکته هایی که وبلاگ گذر و نظر بر یادداشت فوق دارد:

1- در ابتدا نویسنده ی یادداشت را بشناسیم:

آخانی، حسین: سال تولد: 1344/ تحصیلات:دکترای گیاه‌شناسی از دانشگاه مونیخ آلمان/ عضو هیأت علمی دانشکده علوم دانشگاه تهران/ سوابق شغلی: موسس بخش گیاه‌شناسی موزه تاریخ طبیعی/تالیفات: کتاب‌هایی به زبان انگلیسی با نام‌های فلور مصور پارک ملی گلستان و کتاب تنوع زیستی گیاهان پارک ملی گلستان و همچنین بیش از 80 مقاله علمی به زبان‌های فارسی و انگلیسی: پس این یادداشت توسط یک دکترای گیاه شناسی و نه یک فرد زبان شناس و یا یک کارشناس تعلیم و تربیت و نه یک اقتصاددان  درباره ی ضرورت تدریس زبان انگلیسی در مقطع ابتدایی نوشته شده است.

2- کاش نویسنده محترم از حدیث نبوی در این یادداشت استفاده نمی کردند، چون هم متن حدیث را اشتباه نوشته اند و هم اینکه روح یادداشت با حدیث سازگاری ندارد و مخاطب از کاربرد این حدیث جهت برانگیختن احساسات دینی خود آگاه می گردد. متن صحیح حدیث و منبع: «اطلبوا العلم ولو بالصین».[وسائل الشیعه، ج ۲۷، ص ۲۷.]

3- اینکه بهترین سن آموزش زبان در سنین کم است، شکی نیست. اما توجه بفرمایید که ما در سنین پیش دبستان و دبستان، آموزش را نه بصورت مستقیم بلکه در لابلای دوست داشتنی های کودکانه به بچه ها انجام می دهیم . به سخن دیگر ما در این سنین بچه ها را به آنچه به آنها ارائه می کنیم علاقه مند می کنیم. ما بذر علاقه مندی و دوست داشتن تمدن غربی را در بچگی با آموزش زبان آن هم با کتابها و دستورالعملهای خود غربی ها در دل بچه ها می کاریم و میوه ی این بذرها در سالیان جوانی و مسندنشینی این بچه ها بر پستهای مدیریتی و اجتماعی توسط غربی ها برداشت می شود.
4- جالب این است که در مقطع دبستان زبان انگلیسی در ساختار دروس و تدریس رسمی آموزش و پرورش نیست و بیشتر خانواده ها بچه ها را برای یادگیری زبان به آموزشگاههای خصوصی می فرستند و خیلی این اعلام عمومی آموزش و پرورش در محیط آموزش و پروش خسارت اقتصادی نمی زند. بلکه این اعلام عمومی شاید برخی از خانواده ها را از فرستادن بچه ها به آموزشگاههای خصوصی منصرف سازد.
5- ما در این وبلاگ در روزهای آینده بحثهایی از کارشناسان مختلف ارائه خواهیم داد که نشان می دهد که زبان انگلیسی را تنها یک زبان برای ارتباط اجتماعی افراد دنیا نمی دانند و اهداف بیشتری از سرمایه گذاری بر  روی این زبان مد نظر است.

يکشنبه 1396/10/24 6:57
اطلاعات: یکشنبه 17 دی 1396- 19 ربیع الثانی 1439ـ 7 ژانویه 2018ـ شماره 26909
وزیر خارجه عربستان: به محض حل منازعه فلسطین اسرائیل را به رسمیت خواهیم شناخت

سرویسخارجی: وزیر خارجه عربستان سعودی تاکید کرد که پس از حل و فصل نهایی منازعه فلسطین - اسرائیل، کشورهای عربی بلافاصله رژیم صهیونیستی را به رسمیت خواهند شناخت.
«عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان سعودی، اظهار داشت که به محض دستیابی به یک راهکار دائمی برای منازعه اسرائیلی - فلسطینی، همه کشورهای عربی و اسلامی، اسرائیل را به رسمیت خواهند شناخت .وزیر خارجه عربستان سعودی در مصاحبه با یکی از شبکه‌های تلویزیونی فرانسه ادعا کرد: طی یک کنفرانس در بحرین، 55 کشور عربی و اسلامی این تصمیم را اتخاذ کردند. وی درباره اقدام مشترک علیه جمهوری اسلامی ایران، گفت: منافع مشترکی میان عربستان و اسرائیلوجود دارد اما به دلیل عدم وجود روابط دوجانبه نمی‌توان از محور آمریکایی-سعودی- مصری و اسرائیلی در مقابل ایران سخن گفت.الجبیر در ادامه مدعی شد که ریاض با اقدام «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در اعلام قدس به عنوان پایتخت اسرائیل مخالفت کرد زیرا این اقدام با اصل عدم مشخص بودن جایگاه اینشهر پیش از دستیابی به توافق دائمی در تناقض بود. این درحالی است که شیخ الازهر تاکید کرد مشکل ما با صهیونیست‌ها تنها بر سر مسجدالاقصی نیست، بلکهبر سر ۱۴۴ هزار متر مربع محیط اطراف این مسجد نیز است. این اظهارات احمد الطیب، شیخ الازهر در واکنش به ادعاهای رژیم صهیونیستی در خصوص مسجدالاقصی ایراد شد. وی گفت که مسجدالاقصی تنها یک گنبد کوچک نیست و در آن مسجدالاقصیو مسجد قبه الصخره و اماکن مقدس دیگری وجود دارد و مساحت آن ۱۴۴ هزار کیلومتر است و تنها شامل این مسجد نمی‌شود. وی در ادامه افزود: نزاع با یهودیان صهیونیست بر سر این است که آن‌ها می‌خواهند کنترل مسجدالاقصی را در دست بگیرند و قبة الصخره را به عنوان مسجد الاقصی نشان بدهند که این یک طرح صهیونیستی فریب دهنده است. در چنین شرایطی «امانوئل مکرون» رئیس‌جمهور فرانسه مدعی شد که قدس پایتخت مشترک فلسطین و اسرائیل است. وی افزود: موضع فرانسه درباره اینکه قدس پایتخت مشترک فلسطین و اسرائیل است تغییری نکرده وخواستار صلح و ثبات در منطقه هستیم.
خبر دیگر اینکه در حالی که یک پایگاه خبری آمریکایی اعلام کرده بود،‌ واشنگتن ۱۲۵ میلیون دلار از کمک‌های اختصاصی به آژانس امدادرسانی و کاریابیبرای آوارگان فلسطینی "آنروا" را کاهش داده، یک مقام وزارت خارجه آمریکا این خبر را تکذیب کرد. یک مقام وزارت خارجه آمریکا که نخواست نامش فاش شود،گفت:‌ داستان خبرگزاری اکسیوس کاملا گمراه کننده است؛ فلسطینی‌ها انتظار داشتند که این پول اول ژانویه به دست‌شان برسد، اما این اتفاق در موعد مقرررخ نداد و این به معنای تعلیق یا لغو کامل کمک‌ها نیست. پیشتر شماری از مسئولان ارشد آمریکایی اعلام کرده بودند که دولت ترامپ به سازمان ملل اعلامکرده ۱۲۵ میلیون دلار از کمک‌های اختصاصی به آژانس آنروا در ماه ژانویه جاری را کاهش داده است. در رویدادی دیگر تظاهرات گسترده‌ای در نیویورک برایآزادی فوری «عهد التمیمی» دختر نوجوان فلسطینی بازداشت شده توسط اسرائیلی‌ها برگزار شد و تظاهرکنندگان شعارهایی برای آزادی فوری وی سر دادند. دادگاه نظامی رژیم صهیونیستی مدت بازداشت این نوجوان ۱۶ ساله فلسطینی و مادرش را تا پنج روز دیگر تمدید کرد. گفته می شود این دختر فلسطینی به دو نظامی صهیونیست سیلی زده بود.
يکشنبه 1396/10/17 19:27

 دولت ؛پیام رسان های داخلی و کسب و کارمجازی

خراسان 16 دی 1396
نویسنده :  محمد حقگو
اگر چه مسئولان تاکنون بیان کرده اند که محدودیت های وضع شده برای تلگرام،موقتی است اما احتمال توقف دایمی فعالیت این پیام رسان نیز در هر حال وجوددارد. با وجود این، این اتفاق حاوی درس هایی برای سیاست گذاری دولت در اینحوزه است.
با مسدود شدن تلگرام در فضای مجازی، آمارها نشان دهنده این است که هنوز بخش قابل توجهی از کاربران این نرم افزار پیام رسان، به طرق مختلف سعی می کنند به آن دسترسی پیدا کنند. اگر تداوم استفاده از این پیام رسان را یکرفتار مصرفی بدانیم، ریشه یابی این رفتار کاربران می تواند به سیاست گذارییادشده توسط دولت کمک کند. در این زمینه نکات زیر قابل توجه است:
شنبه 1396/10/16 20:19

تقلای واشنگتن برای حفظ داعش

خراسان 9 دی 1396
سرکردگان داعش با بالگردهای آمریکایی از دیرالزور به الحسکه سوریه منتقل شدند

حمایت آمریکا از گروه تروریستی داعش برای باقی نگه داشتن این گروه در سوریه همچنان ادامه دارد.در جدیدترین حمایت واشنگتن از داعش، آمریکا سرکردههای این گروه تکفیری را از این استان به مناطق نا معلومی در ریف الحسکه منتقل کرد.خبرگزاری سانا گزارش داد که بالگردهای آمریکایی از ریف شمالی دیرالزور حرکت و در ارتفاع پایین بر فراز اردوگاه «السد» پرواز کردند و در نزدیکی سد «الباسل» واقع در جنوب الحسکه فرود آمدند.بالگردهای آمریکایی حامل چندین سرکرده داعش بودند که به گروه موسوم به نیروهای دموکراتیک سوریهپناه برده بودند؛ گروهی که بیشتر عناصر آن کُرد است و با حمایت آمریکا در رقه و استان دیرالزور بارها توافق کردند و پس از خروج داعش از این مناطق، اراضی تحت اشغال این گروه را به تسلط خود در می آوردند.این برای دومین بار است که بالگردهای آمریکایی دست به چنین اقدامی می‌زنند و ماه گذشته چند بالگرد در نزدیکی سد الباسل فرود آمدند و 47 سرکرده داعش را با خود آورده بودند.این تروریست ها از حملات ارتش سوریه فرار کرده بودند و افراد زخمی آنان تحت درمان سازمان پزشکان بدون مرز قرار گرفتند.آمریکا طی چند ماه گذشته به صورت های مختلفی از داعش در منطقه بادیه سوریه حمایت می کرد و گاهی نیز اطلاعات جاسوسی را در اختیار این گروه قرار می داد تا به مواضع ارتش سوریه حمله کنند.مرکز هماهنگی روسیه در «حمیمیم» نیز در ماه جاری میلادی اعلام کرد که ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا همچنان با باقی مانده تروریست ها در سوریه همکاری می‌کند.به گفته این مرکز، نیروهای نظامی آمریکا یگان های نظامی جدیدی تحت عنوان «ارتش جدید سوریه» در نزدیکی اردوگاه آوارگان شهر الحسکه ایجاد کرده اند که در آن گروه های جدا شده از تروریست ها حضور دارند.

شنبه 1396/10/9 18:31

مخاطرات صلح با ریاض برای تل آویو

خراسان 9 دی 1396

مرکز مطالعات راهبردی بگین سادات  رژیم صهیونیستی نوشت: اگر سعودی ها بخواهند با صلح در کنار اسرائیل زندگی کنند، اسرائیل در مقابل صلح را خواهدپذیرفت، امابرای مثال؛اسرائیل باید درباره توافق دفاعی مشترک با سعودی ها بسیار محتاط باشد. در ژانویه ١٩٩١، ریاض به پیمان دفاعی مشترکی که با عراق امضا کرد پایبند نماند و در واقع بر ضد اجرای آن تلاش کرد. در خلال هفت سالگذشته، عربستان سعودی ثابت کرده است چشمان خود را به روی ریخته شدن خون اعراب و مسلمانان در سوریه و یمن بسته است بنابراین پذیرش این که ریخته شدنخون یهودیان واکنش متفاوتی را از سوی این کشور در پی خواهد داشت، دشوار است.از زمان تأسیس این پادشاهی، اولویت مهم و اصلی خاندان آل سعود در همه مسائل حساس، منفعت خود آن ها بوده است.

دسته ها : مقاومت اسلامی
شنبه 1396/10/9 18:29

 تاملی بر اتفاقات مشهد

خراسان 9 دی 1396
نویسنده : محمدسعید احدیان sardabir.com
تجمع معیشتی تعدادی از مردم مشهد که با بی تدبیری هایی، مورد سوءاستفاده مخالفان انقلاب قرار گرفت، از دو جهت قابل تحلیل است اول چرایی ماجرا، دوم درس هایی که باید گرفت.
چرایی ماجرا
در چرایی شکل گیری این اتفاق دو سطح از عوامل قابل احصا است سطح اول دلایلی  است که صحنه ماجرا را توضیح می دهد و شامل فراخوان، شروع تجمع، پیوستن به حلقه اولیه، نحوه برخورد نیروی انتظامی، گسترش جمعیت و تغییر شکلصحنه (اعم از تغییر شعارها تا تغییر شکل اعتراض) و پایان تجمع و تصویرسازیدر فضای مجازی می شود. ورود در این سطح از بحث اهمیت زیادی دارد اما به دلایل مجال اندک، نیاز به شنیدن نگاه های مختلف بحثی است که می توان آن را به فرصتی دیگر موکول کرد اما همین قدر می توان اشاره کرد که 
شنبه 1396/10/9 18:26
  در مراسم رونمایی از گزارش تحولات وضعیت جمعیت در ایران اعلام شد

نرخ باروری در کشور به سطح جانشینی رسید

دانش پور- نایب رئیس انجمن جمعیت‌شناسی ایران اعلام کرد بحرانی در وضعیت جمعیت ایران نداریم و نرخ باروری در کشور به سطح جانشینی (جانشین کاهش جمعیت) رسیده است. محمدجلال عباسی روز گذشته در مراسم رونمایی از گزارش تحولات وضعیت جمعیت در جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: بخش اول این گزارش مربوط به تحولات جمعیتی ایران در بستر اقتصادی و اجتماعی است. علاوه بر آن به موضوعاتی همچون تحولات باروری و فرزندآوری در ایران، تحولات ازدواج و خانواده، وضعیت مرگ و میر و سلامت، مهاجرت داخلی و شهرنشینی ایران در بستر مهاجرت‌های بین‌المللی، تغییرات ساختاری جمعیت و همچنین جمعیت، منابع و محیط زیست پرداخته شده است.

پنج شنبه 1396/10/7 20:37

اشتباه فاحش دستگاه دیپلماسی در موضوع میانمار

خراسان 7 دی 1396
نویسنده : هادی محمدی
روز یک شنبه مجمع عمومی سازمان ملل متحد مصوبه ای داشت که در آن ضمن حمایتاز حقوق بشر در میانمار، از دولت این کشور خواسته بود تا به خشونت ها علیهمسلمانان روهینگیا پایان دهد. نکته ویژه در این مصوبه حضور نداشتن جمهوری اسلامی ایران در جلسه رای گیری بود که به نظر می رسد خطایی فاحش در سیستم تصمیم گیری وزارت امورخارجه بوده است .
این قطعنامه به پیشنهاد سازمان همکاری اسلامی و در کمیته سوم سازمان ملل تدوین شده بود و برخلاف گفته برخی مبنی براین که ایران در این کمیته حاضر نمی شود، کشورمان در کمیته سوم که به مباحث اجتماعی از مواد مخدر و مسائل آموزشی گرفته تا حقوق زنان و حقوق بشر می پردازد شرکت می کند اما در قبال موضوعات حقوق بشری این کمیته موضع داشتیم و درباره قطعنامه های با موضوع حقوق بشر کشورها، ایران سعی می کرده تا اولا قطعنامه مطرح نشود و در ادامه برای آن رای منفی یا ممتنع جمع می کرده است.
درباره مصوبه اخیر که به آوارگان میانماری اختصاص داشت و اتفاقا ایران نیزاز اولین و جدی ترین مدافعان حقوق این مسلمانان نیز به شمار می رفت به نظرمی رسد بر اساس یک دستورالعمل یا عرف همیشگی، نمایندگان ایران در سازمان ملل در جلسه رای گیری شرکت نکردند تا همچون دیگر قطعنامه های حقوق بشری تاییدی بر آن نداشته باشند. این که این کار با تهران و وزارت خارجه هماهنگ شده یا نشده را نمی دانیم اما هر چه بود متاسفانه بازخوردی منفی در داخل و خارج کشور و افکار عمومی داشت و موضع اصولی جمهوری اسلامی در حمایت از مسلمانان روهینگیا را زیر سوال برد، به ویژه این که رای منفی روسیه و چین نیز این تصور را ایجاد کرد که تهران به دلیل روابط و تعاملات خود با مسکو وپکن به نوعی بر سر آوارگان روهینگیایی معامله کرده است که قطعا خسارت بزرگتری برای ما در افکار عمومی جهان اسلام به شمار می رود.
 نگارنده که دانشجوی این حوزه بوده و خدمت استاد و برادر عزیزم دکتر ظریف ارادت داشته و دارم ، این توصیه را به دوستان حاضر در نیویورک یا تهران یا هر جای دیگری که چنین تصمیمی را گرفته اند باید داشته باشم که تصمیم گیری در سیاست خارجی نمی تواند تنها در قالب خشک آیین نامه یا دستورالعمل جواب دهد.
 این موضوع از بدیهیات در روابط بین الملل است که تصمیم گیری بازیگران در این حوزه برای هر سوژه و موضوع، متفاوت بوده و می تواند طیفی از شاخص ها و عوامل تاثیرگذار را همچون شرایط زمانی تصمیم شامل شود. در حقیقت برای بسیاری از تصمیم گیری ها در عرصه سیاست خارجی سناریوبندی از اجرای دستورالعمل های یکنواخت مهم تر است و بازیگر تصمیم گیر یا تصمیم ساز باید بداند در پس این تصمیم او چه عواقبی نهفته و با توجه به آن عواقب تصمیم خودرا اجرایی کند.
اگر چه اقدام سریع وزارت خارجه در اعلام رای مثبت به این قطعنامه تا حدی قابل پذیرش است اما باید این هشدار را به دوستان وزارت خارجه داد که در فضای کنونی منطقه و دشمنی دشمنان منطقه ای و فرامنطقه ای ایران که همه تلاشخود را برای خدشه دار ساختن چهره جمهوری اسلامی در حمایت از مسلمانان صرف می کنند، چنین خطایی تکرار نشود و تصمیمات با پختگی و هماهنگی بیشتر با منافع ملی کشور در مجامع بین المللی به اجرا در آیند.

رویای شوم نتانیاهو

خراسان 6 دی 1396
خیز رژیم صهیونیستی برای اخراج کامل فلسطینی ها از قدس
کامیار-پس از گذشت حدود سه هفته از اعلامیه ترامپ مبنی بر این ادعا که بیتالمقدس پایتخت اسرائیل است، کنست رژیم صهیونیستی، پیش نویس قانونی را بررسی می کند که در صورت تصویب، فلسطینی های ساکن قدس به بهانه های مختلف از این شهر اخراج خواهند شد.بر اساس پیش نویس قانون اعطای حق لغو اقامت ساکنان عرب قدس به وزیر داخلی رژیم صهیونیستی که در کنست این رژیم در حال بررسی است، رژیم اشغالگر قدس به بهانه های مختلف از جمله اهانت به دولت عبری یا مشارکت در اقداماتی که رژیم صهیونیستی آن ها را خصمانه یا تروریستیمی خواند، می تواند ساکنان عرب قدس را از این شهر اخراج کند. طبق این پیش‌نویس، وزیر داخلی رژیم صهیونیستی همچنین می تواند حق اقامت شهروندان عرب ساکن جولان سوریه را که تابعیت اسرائیلی ندارند، سلب کند.هم اکنون حدود400 هزار فلسطینی ساکن قدس بزرگ هستند و با اجرای این طرح، اقدامات صهیونیست ها برای خالی کردن قدس از ساکنان عرب آن شدت خواهد گرفت.پیش از این هم صهیونیست ها با ساخت شهرک های غیر قانونی در اطراف قدس زمینه فشار ووادار کردن فلسطینی ها به کوچ اجباری از قدس را فراهم کرده بودند.به نظر می رسد به موازات اعلامیه ترامپ مبنی بر این که قدس پایتخت اسرائیل است اینرژیم اکنون با استفاده از فرصت پدیدآمده و نبود اقدامات عملی به ویژه از سوی جهان اسلام در برابر اشغالگری صهیونیست ها، در صدد یهودی سازی کامل قدساست تا جامعه جهانی را در مقابل عمل انجام شده قرار دهد.همچنین گزارش ها حاکی است بنیامین نتانیاهو در حال مذاکره با 10 کشور دیگر است که سفارتخانههای خود را از تل آویو به قدس منتقل کنند و تا کنون گواتمالا اعلام کرده است که از ترامپ پیروی خواهد کرد.این در حالی است که شبکه هفت تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرده است، دولت آمریکا به منظور فراهم کردن مقدمات انتقال سفارت خود از تل آویو به قدس هتلی را در این شهر خریده است.این احتمال وجود دارد که رژیم صهیونیستی در سایه حمایت ترامپ و مقام های عربستان و نبود واکنش عملی ومناسب از سوی جهان اسلام، در گام بعدی برنامه ریزی برای اخراج دست کم 1.5 میلیون نفر از ساکنان عرب سرزمین های اشغالی 1948 و کوچاندن اجباری فلسطینی ها به اردن یا صحرای سینا را در دستور کار قرار دهد.در چنین شرایطی می توان حدس زد که طرح سازش ترامپ موسومبه توافق قرن چیزی جز محو فلسطین و تشکیل دولت واحد اسرائیل نیست، دستور کاری که صهیونیست ها نیز از مدت ها پیش با عنوان دولت خالص ونژادی یهودی دنبال می کردند و حالا در سایه خیانت عربستان می توانند این طرح را اجرا وبه زعم خود با پاک کردن صورت مسئله، مشکل را حل کنند. از نگاه صهیونیست هاتشکیل کشور و دولت فلسطینی در جوار صهیونیست ها به معنای ایجاد خاکریزی برای فلسطینی هاست که هر آن می تواند تهدیدی برای اسرائیل باشد. بنابراین از ابتدای ارائه طرح های سازش و کارشکنی تل آویو در مذاکرات و ساخت شهرک های صهیونیست نشین در باقی مانده سرزمین های فلسطینی، معلوم بود که تل آویوبه دنبال خریدن زمان است و هرگز حاضر نیست تشکیل دولت فلسطینی را بپذیرد.
دسته ها : مقاومت اسلامی
چهارشنبه 1396/10/6 20:45

چرا ایران در رای گیری قطعنامه علیه میانمار شرکت نکرد ؟

خراسان، 6 دی 1396

ایران در رأی‌گیری قطعنامه توقف عملیات نظامی دولت میانمار علیه اقلیت مسلمان این کشور شرکت نکرد؛ اتفاقی که در کنار رأی منفی روسیه، چین و سوریهبه این قطعنامه (که موضعی به سود دولت جنایتکار میانمار تلقی می شد) واکنشهای زیادی را در بین کاربران فضای مجازی برانگیخت. برخی معتقد بودند که ایران ملاحظه روسیه را کرده و از مسلمانان مظلوم میانمار دفاع نکرده است و برخی نیز معتقد بودند کشورهایی چون سوریه با رأی خود اقدامی علیه جریان اسلامی انجام داده اند.در عین حال توضیحات روز گذشته دفتر نمایندگی ایران در نیویورک دلیل حضور نداشتن ایران در این جلسه و حتی دلیل رأی منفی کشورهایی چون سوریه و روسیه را تا حد زیادی روشن می کند.
دفتر نمایندگی ایران توضیح داده که کمیته سوم مجمع عمومی همواره یکی از کمیته هایی است که کشورهای قدرتمند برای فشار به مخالفان خود از آن استفادهمی کنند و با این که کشورهای زیادی در این کمیته محکوم نشده اند، اما ایران همواره یکی از کشورهایی بوده که هدف قطعنامه های سیاسی کشورهایی چون عربستان، کانادا و آمریکا قرار گرفته است.
 به همین دلیل موضع اصولی ایران و بسیاری کشورها در قبال قطعنامه های این کمیته این بوده که همواره رأی منفی بدهد. در عین حال بنا بر توضیحات دفتر نمایندگی ایران، با توجه به ظلم میانمار به اقلیت مسلمان این کشور، ممکن بود رأی منفی ایران به این قطعنامه نوعی حمایت از جنایت های دولت این کشور تلقی شود به همین دلیل ایران گزینه شرکت نکردن در جلسه را انتخاب کرد.این قطعنامه که به پیشنهاد عربستان به مجمع عمومی ارائه شده بود با ۱۲۲ رای موافق، ۱۰ رای مخالف و ۲۴ غایب تصویب شد که ایران جزو غایبان این رأی گیری بود. کشورهای روسیه، چین و سوریه هم جزو مخالفان بودند. کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل یکی از شش کمیته اصلی این مجموعه است که به موضوعات حقوق بشری و فرهنگی می پردازد. ریاست این کمیته در اوج جنایت های سعودی در یمن به عربستان واگذار شده بود تا نشان دهنده حجم سیاسی کاری در این کمیته باشد.
توضیحات بهرام قاسمی
با این حال شامگاه گذشته، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه‌گفت: شرکت نکردن کشورمان در رای گیری مربوط به نقض حقوق بشر در میانمار با عنایت به برخی ابعاد فنی و کارشناسی بوده است؛ اما با توجه به اهمیت ملاحظات سیاست خارجی جمهوری اسلامی و مبانی اصولی سیاست خارجی کشور، امروز با ارسال یادداشت رسمی به دبیرخانه سازمان ملل متحد، رای مثبت جمهوری اسلامی ایران به این قطعنامه ثبت شد. قاسمی افزود: ایران همواره به جز در قطعنامه های مربوط به فلسطین که طی دستور کار دیگری بحث می شود و همیشه به آن ها رای مثبت داده، به قطعنامه های مربوط به وضعیت حقوق بشر در کشورها رای منفی داده است.قاسمی در انتها با تأکید بر این که بهتر بود ملاحظات کلان سیاست خارجی ایران بر ملاحظات کارشناسی ترجیح داده می‌شد، تصریح کرد که سه شنبه (دیروز) با ارسال یادداشت رسمی به دبیرخانه سازمان ملل، رای مثبت ایران به این قطعنامه ثبت شد و بدین شکل در جهت تصحیح موضع قبلی اقدام لازم و فوری به عمل آمد.

چهارشنبه 1396/10/6 20:41
: سه‌شنبه 5 دی 1396- 7 ربیع الثانی 1439ـ 26 دسامبر 2017ـ شماره 26899
آمریکا به تلافی حمایت جهانی از قدس، بودجه سازمان ملل را کاهش داد

سرویسخارجی: آمریکا در انتقام از کشورهایی که چند روز قبل به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل علیه تصمیم ترامپ درباره قدس رای دادند، بودجه سالانه سازمان ملل را کاهش داد.
دفتر نمایندگی آمریکا در سازمان ملل اعلام کرد، درباره کاهش چشمگیر سهم آمریکا از بودجه سازمان ملل در سال مالی پیش‌رو مذاکره کرده است.براساس بیانیه منتشر شده توسط دفتر نمایندگی آمریکا در سازمان ملل، سهم آمریکا از بودجه این سازمان برای سال 2018 - 2019 نسبت به دو سال گذشته 285 میلیون دلار کاهش خواهد داشت.این تصمیم آمریکا به دلیل تصویب قطعنامه مخالفت با تبدیل شدن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی در مجمع عمومی سازمان ملل است که آمریکا یک بار آن را در شورای امنیت وتو کرده بود و به شدت از رای آوردن آن در مجمع عمومی ناخرسند شد. در بیانیه دفتر نمایندگی آمریکا در سازمان ملل آمده است: علاوه بر کاهش قابل توجه بودجه، ما وظایف مدیریتی و اقدامات حمایتی سازمان ملل را نیز کاهش داده و حمایت از اولویت‌های اصلی آمریکا در سراسر جهان را تقویت کرده و مقررات و مسئولیت پذیری بیشتری را بهکل سیستم سازمان ملل تزریق کردیم.
دسته ها : مقاومت اسلامی
سه شنبه 1396/10/5 20:44

داعش از منطقه می رود یا می ماند؟

خراسان 5 دی 1396
نویسنده : سید رضا قزوینی غرابی
سال 2017 میلادی در حالی به پایان خود نزدیک می شود که مرگ نظامی بزرگ ترین گروه تروریستی تاریخ بشر و اضمحلال خلافت خودخوانده آن در این سال رقمخورد. با گذشت چهار سال از آغاز فعالیت گروه تروریستی داعش، با این که اینجماعت همچنان در پهنه ای وسیع به عنوان تهدیدی بالفعل شناخته می شود و اندیشه آن، احتمالا پهنه ای وسیع تر از جغرافیا را در اندیشه هواداران خود تخیر کرده، اما تحلیل ها درباره آینده این گروه تروریستی تنها یک ماه پس ازاعلام رسمی پاک سازی عراق و سوریه از آن همچنان ادامه دارد. سرنوشت داعش وتشکیلات گروه، توان بازگشت مجدد آن به کشورهای آزاد شده، جایگاه آن در کشورهای درگیر جنگ و ناآرامی، مقصد یا مقصدهای احتمالی آن، توان مالی یا عملیاتی آینده آن و سؤالاتی از این قبیل همچنان ذهن ناظران را به خود مشغولکرده است.
دسته ها : مقاومت اسلامی
سه شنبه 1396/10/5 15:14
یادداشت 
خواب آشفته «از نیل تا فرات»

 روزنامه شرق ، شماره 3042 به تاریخ 3/10/96، صفحه 1 (صفحه اول)
نویسنده: نعمت احمدی*

بعد از شکست دولت عثمانی در جنگ جهانی اول و تقسیم متصرفات این امپراتوری در ابتدای قرن بیستم و تشکیل دولت های جدید بر مرده ریگ مناطق تحت تصرف عثمانی، بخش فلسطین تحت قیمومیت دولت انگلیس قرار گرفت؛ منطقه ای که بخش هایی از اردن، لبنان و سوریه امروزی و بخش اشغالی فلسطین از سوی اسرائیل راشامل می شود. کلمه فلسطین از نام یک گروه غیریهودی ساکن در منطقه ای کوچک در ساحل جنوبی نوار غزه گرفته شده است و شهرهای تاریخی غزه، استلون، اشداد،اکرون و جت را در منابع باستانی شامل می شود.
دسته ها : مقاومت اسلامی
يکشنبه 1396/10/3 20:42
اطلاعات: یکشنبه 3 دی 1396- 5 ربیع الثانی 1439ـ 24 دسامبر 2017ـ شماره 26897
قدردانی امپراتور ژاپن از همکاری مردم در برنامه کناره‌گیری‌اش از قدرت

ایسنا:امپراتور ژاپن در آستانه هشتاد و چهارمین سالروز تولد خود، متعهد شد که تاروز کناره‌گیری‌اش در سال 2019، به وظایف خود عمل کند و برای "انتقال مشعلامپراتوری به دوره آینده" آماده شود.آکیهیتو، امپراتوری ژاپن در اظهارات خود در آستانه سالروز تولدش، در یک کنفرانس خبری از مردم برای همفکری و تلاش در زمینه‌سازی برای کناره‌گیری خود تشکر کرد.آکیهیتو که هنوز هم برنامه زندگی شلوغی دارد و باید به وظایف خود عمل کند، گفت که تا پایان ماهآوریل 2019 به کار خود ادامه می‌دهد.
آکیهیتو افزود: در این روزهای باقیمانده به طور نمادین به فعالیتم ادامه می‌دهم و تمایل دارم در کنار مردمی که نگران هستند، برای ایجاد آمادگی در زمینه انتقال مشعل امپراتوری به دوره‌ بعد تلاش کنم. امپراطور ژاپن، سال گذشته با اشاره به وضعیت سنی و سلامت خود و اظهار نگرانی در این خصوص، تمایل خود را برای کناره‌گیری اعلام کرد. او در ژانویه سال 1989، در سن 56 سالگی پس از مرگ پدرش، امپراتور هیروهیتو، بر تخت امپراطوری ژاپن نشست.
يکشنبه 1396/10/3 19:57
اطلاعات: یکشنبه 3 دی 1396- 5 ربیع الثانی 1439ـ 24 دسامبر 2017ـ شماره 26897
رژیم صهیونیستی در اعتراض به قطعنامه ضداسرائیلی سازمان ملل، از یونسکو خارج شد

سرویسخارجی: رژیم صهیونیستی یک روز پس از قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل که با رای قاطع 128 عضو این سازمان، طرح رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر اینکه قدس پایتخت اسرائیل است را خنثی کرد، خروج از سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی مللمتحد (یونسکو) را در دستور کار قرار داد.
در همین رابطه، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی دستور خروج این رژیم از سازمان یونسکو را صادر کرد.
دسته ها : مقاومت اسلامی
يکشنبه 1396/10/3 19:50
اطلاعات: یکشنبه 3 دی 1396- 5 ربیع الثانی 1439ـ 24 دسامبر 2017ـ شماره 26897
افشای کمک امارات به رژیم صهیونیستی برای ترور فرمانده ارشد حماس در «دوبی»

سرویسخارجی: افشای روابط و همکاری‌های امنیتی، اطلاعاتی و جاسوسی گسترده و پنهانی امارات با رژیم صهیونیستی، هر روز بیش از پیش ماهیت مناسبات ابوطبی با تل آویو را آشکار تر می کند.
یک روزنامه چاپ ترکیه در همین راستا فاش کرد که وزیر خارجه امارات به تیم «موساد» برای ترور «محمود المبحوح»، یکی از فرماندهان برجسته شاخه نظامی حماس در هتلی در «دبی» کمک کرده است.
با بالا گرفتن تنش لفظی میان مقامات ترکیه‌ و امارات، روزنامه «خبر 7» چاپ ترکیه اعلام کرد: «محمد بن زاید»، وزیر خارجه امارات متهم به «خیانت» است وبا کمک اطلاعاتی به سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی، کار تیم «موساد» برای ترور «محمود المبحوح»، از اعضای ارشد حماس در شهر «دوبی» را تسهیل کرده است.به نوشته این روزنامه، چندین جاسوس «موساد» با کمک اماراتی‌ها و با گذرنامه جعلی وارد «دوبی» شدند و خود را برای ترور این عضو برجسته حماس، بههتل محل اقامت «محمود المبحوح» رسانده‌اند.
لازم به ذکر است که «محمود المبحوح» یکی از بنیانگذاران گردان‌های «القسام»، شاخه نظامی حماس بود و جسد وی در 19 ژانویه 2010 در هتل «روتانای» در شهر «دبی» امارات کشف شد.
در خبر دیگرِ، در پی ممنوعیت سفر زنان تونسی با هواپیماهای اماراتی به مقصد«دبی»، موجی از خشم و نارضایتی تونس را فراگرفت.وزارت خارجه تونس در این رابطه اعلام کرد که سفیر امارات در تونس به مقر این وزارتخانه احضار و از وی توضیحاتی درباره ممنوعیت سفر زنان تونسی به امارات خواسته شد.
* عربستان
روزنامه‌ آمریکایی«وال استریت ژورنال» در گزارشی نوشت، مقامات سعودی خواستار دریافت باج 6 میلیارد دلاری برای آزادی «ولید بن طلال»، یکی از ثروتمندترین شاهزاده‌های عربستان هستند که بدون طرح اتهام یا محاکمه در بازداشت «محمد بن سلمان»، ولیعهد این کشور است.
برخی منابع آگاه اعلام کردند: مقامات سعودی از شاهزاده «ولید بن طلال» درخواست کرده‌اند در صورتی که خواستار آزادی است، می‌بایست حداقل شش میلیارد دلار پرداخت کند که این مبلغ به طور بالقوه «امپراطوری تجارت جهانی» یکی از ثروتمندترین مردان جهان را در معرض خطر قرار می‌دهد.
* قطر
شرکت «بوئینگ» از سوی وزارت دفاع آمریکا مجوز فروش 36 جنگنده F-15 به ارزش 6.2 میلیارد دلار به قطر را دریافت کرد.پنتاگون در همین رابطه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که این جنگنده‌ها در شرکت «بوئینگ»، طی قراردادی به ارزش 6.2 میلیارد دلار تولید و تا پایان سال 2022 به قطر تحویل داده خواهندشد.
دسته ها : مقاومت اسلامی
يکشنبه 1396/10/3 19:49

اوباما و ترامپ علیه نوری المالکی

نویسنده : سید رضا قزوینی غرابی

خراسان 3 دی 1396

جان نیکسون تحلیل گر ارشد سابق سیا در کتاب خود " بازجویی از صدام " درباره انتخابات سال 2011 عراق که مالکی برای بار دوم نخست وزیر شد، می نویسد: «در این موقعیت دولت اوباما یک اشتباه استراتژیک کرد که عواقبی سنگین در عراق به دنبال داشت. مالکی هرچه طولانی تر در قدرت مانده بود اقتدارگراتر شده بود. آمریکایی ها و [سیاستمداران]عراقی به یک نحو شروع کردند به انتقاد از مالکی جدید که شبیه صدام عمل می کند».سطور بالا نشان میدهد که در جریان هجمه های تبلیغاتی سنگین علیه نخست وزیر سابق عراق و تلاشمالکی برای دوره سوم نخست وزیری، آمریکایی ها نقش عمده ای در تخریب او داشته اند. اشاره نیکسون به اقدام آمریکایی ها و عراقی ها در شروع " انتقاداز مالکی به یک نحو " نشان می دهد که دولت اوباما چگونه به مالکی که او راچهره ای نزدیک به ایران می دانسته، می نگریسته است.طرح مبارزه با فساد توسط العبادی درهفته های اخیر باعث شده تا گمانه هایی مبنی بر اهداف سیاسی وانتخاباتی نخست وزیر مطرح شود. از جمله این که این طرح، به خصوص مالکی را هدف قرار داده است. مالکی رقیب قدرتمند العبادی، نخست وزیر تحت حمایت ترامپاست که همچنان به عنوان یکی از قدرتمند ترین سیاستمداران عراق شناخته می شود.اطلاعات منتشر شده درباره مشاوره های مقامات آمریکایی به دولت العبادی در طرح مبارزه با فساد نشان می دهد ترامپ نیز به مالکی به مانند موی دماغ می نگرد: «هیئت های آمریکایی توصیه هایی را درباره طرح مبارزه با فساد به العبادی داده اند که بر مبنای آن ها در ابتدا، حلقه نزدیک به رقیبان و دشمنان العبادی حذف شوند تا بعد از آن حذف افراد اصلی نیز به راحتی صورت گیرد». علاوه بر این که آمریکایی ها به العبادی گفته اند همه مشکلات گذشته باید بر دوش یک طرف (نوری المالکی) انداخته شود. تیم ترامپ درحال ترویج اینموضوع هستند که برگ مالکی باید از بین برود تا صفحه جدیدی در تاریخ عراق آغاز شود.چنان چه العبادی طرح موسوم به مبارزه با فساد را با جدیت دنبال کند و به دنبال ضربه زدن به رقیبان خود به خصوص مالکی باشد، در مدت باقی مانده به انتخابات باید شاهد یک تنش سیاسی جدید در عراق بود. تنشی که آمریکایی ها نیز بخشی از آن هستند و چه بسا نقش عمده ای در طراحی آن داشته اند.سیاست اقتدارگرایانه مالکی و وابستگی نداشتن وی به طرف های خارجی و روابط خوب او با ایران، علاوه بر خلق دشمنان داخلی، باعث شده است که غربی ها وی را به عنوان چهره ای نامطلوب ببینند که باید به نوعی به حیات سیاسی یا تأثیرگذاری او پایان دهند.اما آیا سیاستمدار زیرک عراقی ترفندی برای به دام نیفتادن اندیشیده است؟ 

يکشنبه 1396/10/3 19:6
X