دسته
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 520767
تعداد نوشته ها : 76
تعداد نظرات : 3
Rss
طراح قالب
GraphistThem228

آقای رئیس جمهور، رفراندوم مسئله مردم است؟

نویسنده : سیدعلی علوی
منبع: خراسان 25 بهمن 1396
آقای رئیس جمهور روز گذشته در جمع استانداران و درکمتراز 48 ساعت  مجددا از رفراندوم سخن گفتند.
گرچه بخش قابل توجهی از سخنان ایشان به موضوعات اقتصادی اختصاص داشت اما مجددا در بخشی از صحبت هایشان به امکان برگزاری رفراندوم در برخی موضوعات ومسائل پرداختند؛ موضوعی که طی دو روز گذشته واکنش های گسترده موافق و مخالف را در پی داشت. این که اصل 59 قانون اساسی از جمله اصول بر زمین مانده یا کمتر استفاده شده قانون اساسی است موضوع قابل تاملی است که در جایخود  و مجموعه قوانین بر زمین مانده قانون اساسی قابل بررسی است.
اما چند نکته در این خصوص قابل تامل و مداقه است
نکته نخست: در شرایطی که براساس نظرسنجی های معتبر مهم ترین دغدغه امروز مردم ایران مسائل اقتصادی و معیشتی است پرداختن به موضوعاتی همچون ضرورت برگزاری رفراندوم که مسئله آحاد مردم نیست چه ضرورتی دارد؟
نکته دوم: این که چه ضرورتی دارد نخبگان سیاسی از هر سه جریان اصولگرا و اصلاح طلب و اعتدالی مسئله ای فرعی را تبدیل به مسئله اصلی کشور کنند آیا نمی شود نخبگان سیاسی براساس یک تفاهم نانوشته و در جهت مصالح و منافع ملی موضوعاتی این چنینی را که  نان شب این روزهای مردم نیست بایکوت کنند و از مچ گیری و گروکشی و طعنه های سیاسی دست بردارند و این مسائل فرعی را عملا مسکوت رها کنند و در عوض آن چه از روسای قوا و مسئولان مطالبه می کنند موضوعات و مسئله های اصلی مردم باشد.
نکته سوم : هر عملی را عکس العملی است  و قریب به یقین، پیشنهادی فرعی و جنجالی پاسخی مشابه را درپی خواهد داشت.هنوز ساعاتی از طرح این پیشنهاد از سوی آقای روحانی نگذشته بود که مخالفان و منتقدان این پیشنهاد متقابلا موضوعاتی چون کارآمد نبودن دولت و  بحث سوال و استیضاح از رئیس جمهور در این باره را براساس اصول قانون اساسی مطرح کردند؛ به عبارتی دور جدیدی از درگیری های سیاسی و مچ گیری های معمول که همه ناظران منصف آن را در شرایط اقتصادی فعلی سمی مهلک می دانند، شرایطی که مطرح کننده پیشنهاد و پاسخ دهنده به آن نه به یک اندازه اما درایجاد آن سهیم اند.
نکته چهارم:روز گذشته رئیس جمهور از رسانه ها انتقاد کرد که دستگاه های رسانه ای کار خود را بلد نیستند و بذرناامیدی می کارند انتقادی به حق که بامرور اکثر روزنامه ها و خبرگزاری ها صحت این گلایه رئیس جمهور قابل تایید است. واقعیت این است که رسانه ها هم باید براساس یک مصالح عالی و ملی گاه مسائل فرعی و غیر ضروری را بایکوت یا کوچک نمایی کنند بی شک مسئله ضرورت رفراندوم  در این شرایط از این دست موضوعات است اما آن چه در این موضوع از رئیس جمهور محترم قابل مطالبه است؛ این است که بخشی از این جنس موضوعات فرعی یا القا کننده احساس ناامیدی از مصدر شخص رئیس جمهور یا دستگاه و وزرای ایشان صادر می شود.
کوتاه سخن این که پیگیری اصل 59 قانون اساسی، رفراندوم، مچ گیری هاو افشاگری های سیاسی مسئله امروز مردم ایران نیست. بهبود وضعیت معیشت ، کنترلگرانی و تورم ، کاهش بیکاری و احساس عدالت مسئله امروز مردم ایران است موضوعاتی که دیگر با کارآمدی انقلاب اسلامی گره خورده است.
سردبیر خراسان
چهارشنبه 1396/11/25 19:44
آن‌چه در پی می‌آید، فرازهایی از گفت‌وگوی سایت تاریخ ایرانی با «محمدمهدیعبدخدایی» از اعضای فداییان اسلام است. او در این مصاحبه به بررسی وجوه  مختلف شخصیت شهید نواب صفوی می‌پردازد و به موضوعاتی اشاره می‌کند که تا کنون، کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

آیا تصویری که در سال‌های اخیر از نواب صفوی در رسانه‌های گروهی ترسیم شده، منطبق با چهره واقعی و افکار حقیقی اوست؟
در زمان شهید نواب صفوی، مخالفان ایشان از ملی‌گراها گرفته تا کمونیست‌هایایران و مقدسینی که حاضر نبودند در راه کشور از استراحت خود بگذرند، او را«قشری» خطاب کردند. بعدها وقتی جمهوری اسلامی تشکیل شد، به چهره‌های اصلی انقلاب گفتند «بنیادگرا». امروز هم می‌بینیم که در رسانه‌های خارجی به ویژهآمریکا و استکبار، وقتی علیه جمهوری اسلامی صحبت می‌کنند، می‌گویند این‌هاتندرو هستند، در حالی که مظهر تندروی خود آمریکایی‌ها هستند و نماد بارز تندروی‌شان نیز پیدایش داعش است؛ گروهی که به نام اسلام تندروی می‌کند. نواب صفوی معتقد بود «فَقاتِلُوا أَئِمَّةَ الْکُفْرِ؛ سرکردگان کفر را از بین ببرید.» در طول زندگی ایشان، سابقه ندارد که خدای ناکرده، یک پاسبان یایک فرد عادی، هدف هتک حرمت یا حمله قرار بگیرد. آن‌هایی که هدف حمله شهید نواب صفوی قرار می‌گرفتند، وزیر دربار، نخست‌وزیر و افرادی بودند که درون تشیع، اختلاف‌افکنی می‌کردند. شیوه دشمن این است که همیشه می‌خواهد با تهمتو دروغگویی، مبارزان و مجاهدان را از صحنه خارج کند؛ نواب صفوی هم از این امر مستثنا نبود. به قول مرحوم مهندس بازرگان، «بعد از مشروطیت، تنها شخصیتی که حکومت اسلامی می‌خواست و معتقد بود حکومت اسلامی نافی استعمار، استبداد و استثمار ملت‌هاست، نواب صفوی بود.» مقام معظم رهبری نیز می‌گویند:«وی اولین جرقه‌های انگیزش انقلاب اسلامی را در من به وجود آورد وهیچ شکی ندارم که اولین آتش را در دل ما، نواب روشن کرد.» در دنیایی که نظریه‌های مارکس را فصل‌الخطاب نظریات انقلابی می‌دانستند، جوانی پیدا شد که می‌گفت ما حاکمیت اسلامی می‌خواهیم و باید استعمار غرب را از صحنه خارج کنیم. در این مسیر، نه تنها مردم ایران، بلکه مردم تمام کشورهای اسلامی که خواهان گسستن زنجیرهای استبداد و استعمار بودند، با او هماهنگ بودند؛ بنابراین، نخستین واکنش مخالفان این بود که این جریان را قشری و بنیادگرا بخوانند. من از سال ۱۳۳۰ که به عضویت فداییان اسلام درآمدم، تا به امروز که۶۶ سال از آن می‌گذرد، همه این تهمت‌ها را شنیده‌ام. اگر امام(ره) نبود بدتر از این‌ها علیه نواب و فداییان اسلام مطلب می‌نوشتند. من معتقدم که شهید نواب صفوی، نه بنیادگرا بود و نه قشری، بلکه انسانی آزاده بود که آزادی در محدوده قانون را برای همه ملت ایران می‌خواست و سعادت ملت ایران را، در مسلمان بودن و اجرای احکام اسلام می‌دانست.
در جایی، شهید نواب صفوی را یکی از نخستین تدوین‌کنندگان حکومت اسلامی خوانده‌اید. آیا حکومت اسلامی مد نظر ایشان همین نظام جمهوری اسلامی بود؟
اگر مرامنامه‌ای را که این سید بزرگوار در سال 29، یعنی در سن ۲۶ سالگی، به نام «برنامه حکومت اسلامی» نوشته است، بخوانید، متوجه می‌شوید که او یک نابغه است؛ قلمش، خواسته‌اش، تعیین تکلیفی که برای وزارتخانه‌ها می‌کند، واقعاً اعجاب آور است. مرحوم شهید رجایی در نخستین روزی که رئیس‌جمهور شد، در یکی از سخنرانی‌هایش گفت: «شعارهایی که امروز در نظام فعلی سر داده می‌شود، آن روز نواب صفوی سر می‌داد.» نواب، محو در اسلام و قرآن بود و احساس می‌کرد قرآن بهترین کتاب ایجادکننده وحدت است.

خراسان 1 بهمن 1396

يکشنبه 1396/11/1 21:0
برنامه  تلویزیونی ثریا در قسمت اخیر خود که چهارشنبه هفته گذشته از تلویزیون پخش شد مناظره ای با حضور مهدی رحمانیان، مدیرمسئول روزنامه شرق وسیدیاسر جبرائیلی، پژوهشگر و معاون سابق آموزش و پژوهش خبرگزاری فارس به‌مناسبت دوسالگی توافق نامه برجام برگزار کرد و دو طرف در این برنامه دیدگاه‌های خود درباره برجام را مطرح کردند. مناظره ای که بعد از پخش آن جنجال هایی را به همراه داشت. به گزارش الف، یاسر جبرائیلی منتقد برجام در بخشی از سخنان خود گفت: « فقط آقای روحانی سیاسی کاری نکرد بلکه آقای ظریف هم رفتند و در شورای روابط خارجی آمریکا گفتند که ما برای این که در داخل  رای بیاوریم باید این توافق را انجام بدهیم. در مقابل رحمانیان از این توافق نامه دفاع می‌کرد.» جبرائیلی همچنین در بخشی از این برنامه مدعی شد  که متن برجام همان متن اندیشکده مدیریت بحران است که 14 ماه پیش از توافق برجام منتشر شده بود.
واکنش تند وزارت خارجه به پخش برنامه اخیر ثریا
پس از این مناظره، روابط عمومی وزارت امور خارجه اطلاعیه ای صادر و به اینبرنامه به شدت اعتراض کرد. وزارت امور خارجه در جملاتی بدون نام بردن از یاسر جبرائیلی نوشت: «زمان این تردستی‌های ژورنالیستی مدت‌هاست که گذشته و مردم ما فریب این صحنه‌سازی‌های سیاسی توسط تازه از راه رسیدگان ناشی و کم‌اطلاع را نخواهند خورد... پخش چنین دیدگاه های متوهمانه یا مصاحبه های سخیفِ ساختگی علیه برجام، که نتیجه آن ها جز تحقیر ملت رشید ایران و زیر سوال بردن حیثیت ملی و استقلال کشور نیست، چه سودی دارد؟ و آیا چنین همنوایی با دشمنان قسم خورده این مرز و بوم جای شگفتی ندارد؟»
پاسخ جبرائیلی به اعتراض برجامیِ وزارت خارجه
بعد از انتشار این بیانیه وزارت امور خارجه، سید یاسر جبرائیلی نیز متعاقباً جوابیه‌ای به آن منتشر کرد. در بخشی از این متن آمده است: « وزارتامور خارجه دولت آقای روحانی بیانیه‌ای صادر کرده و ضمن ایراد ناسزاهایی چون «تازه از راه رسیده»، «کم‌اطلاع»، «عقده‌گشا»، «مغرض سیاسی و جناحی»، «مصاحبه سخیف ساختگی»، «همنوایی با دشمنان» و...، مسائلی را مطرح کرده است.» جبرائیلی در ادامه می نویسد: « اما حقیقتاً جای سوال است که؛ تکرار متن پیشنهادی یک اندیشکده وابسته به دولت آمریکا ــ که جرج سوروس از اعضای اصلی آن است ــ در برجام، چگونه نقطه قوت مذاکره کنندگان ایرانی است؟»
دعوت چندباره مجری برنامه «ثریا» از تیم مذاکره کننده هسته‌ای
اما پس از این اظهارات محسن مقصودی ، مجری و تهیه کننده برنامه تلویزیونی «ثریا» درباره واکنش وزارت امور خارجه به برنامه ثریا با موضوع برجام گفت: همان طور که در برنامه هم ذکر کردم تاکنون چندین بار از اعضای تیم مذاکره کننده برای حضور در ثریا و گفت‌وگو با منتقدان دعوت کرده‌ایم، که متاسفانه صلاح ندانسته‌اند در برنامه حضور یابند و البته در این چهار سال در هیچ برنامه دو طرفه‌ای هیچ کدام از اعضای تیم مذاکره کننده حضور نیافته‌اند.
يکشنبه 1396/11/1 20:54

نویسنده : کورش شجاعی

خراسان 1 بهمن 1396

امام جماعت مسجد ... بود و مورد احترام مردم، اما یک حدس، یک گمان، یک تهمت یا یک قضاوت عجولانه و از روی جهل یک نفر و سپس پیچیدن این حرف در مسجد و محل، زلزله ای در زندگی او انداخت که از آن پس نه تنها بنده خدا به مسجد نیامد بلکه از آن محل هم کوچ کرد، حتی پس از مدتی گفتند برخی اعضای خانواده این امام جماعت او را ترک کرده اند!! این ماجرای تلخ از آن جا شروعشد که روزی یکی از نمازگزاران که حالا پست و مسئولیتی هم دارد و تقریبا نام آشناست داخل وضوخانه مسجد متوجه می شود که شیخ از دستشویی بیرون می آیدو بدون این که وضو بگیردوارد مسجد می شود و جلوی صف مامومین به نماز می ایستد! این حرف آن قدر دهان به دهان شد تا شد آن چه نباید می شد. برخی گفتند شاید او اصلا مسلمان نیست، شاید او منافق است، شاید جاسوس است و ... فرد قضاوت کننده درباره شیخ نگون بخت، می گفت: به حج مشرف شدم، در آن جا کسالتی پیدا کردم که دکتر برای معالجه علاوه بر چند قرص، آمپول هم تجویز کرد. هنگام اذان و نماز به مسجد الحرام رسیدم، وضو داشتم اما برای اطمینان از این که محل تزریق و لباسم به خون آغشته نشده باشد، به دستشویی رفتم و بعد از اطمینان، با عجله خودم را به صف نمازگزاران رساندم. بین راه چیزی بهذهنم رسید و آه از نهادم برخاست خدایا من چه کردم؟! شاید آن شیخ هم آن روزکه وضو نگرفت چنین مشکلی داشته. پس از بازگشت از حج آن قدر به دنبال او گشتم تا این که بالاخره سرنخی پیدا کردم، هر طور بود مغازه کتاب فروشی را پیدا کردم، صاحب مغازه گفت:بله شیخ هادی تا چند هفته پیش گاهی به این جا سری می زد. از احوال شیخ پرسیدم گفت: حال و روز چندان خوبی نداشت، انسان شریفی بود، یک روز خلاصه آن قدر سوال کردم که مجبور شد در جوابم بگوید برایمطمئن شدن از خونی نبودن لباسم بر اثر تزریق آمپول به دستشویی مسجد رفتم وقتی مطمئن شدم رفتم و به نماز ایستادم اما گویا یکی از نمازگزاران این صحنه را دیده و به  دیگران گفته بود فلانی بدون این که وضوبگیرد به نماز ایستاد و خلاصه ... 
مرد عجول و قضاوت کننده پشیمان و از حج برگشته حرف کتاب فروش را قطع کرد وگفت: نشانی او را بده تا از او طلب حلالیت کنم!! کتاب فروش گفت: چند وقتی است که شیخ از این شهر و حتی ایران رفته، شنیدم این روزها مقیم نجف اشرف شده ...
يکشنبه 1396/11/1 20:53
نیسا اسلام محمد:

فقر،گریبان گیر کودکان آمریکایی

فقرهمچنان گریبان گیر کودکان آمریکایی است و از هر پنج کودک در آمریکا تقریبایک نفر فقیر است و در مجموع 13 میلیون و 200 هزار کودک در ایالات متحده فقیر و بیش از یک میلیون و 200 هزار دانش آموز مدرسه عمومی بی خانمان هستند.این آمار تکان دهنده و دردآور در گزارش سال 2017 از وضعیت کودکان آمریکایی ازسوی صندوق دفاع از کودکان ارائه شده است.در این گزارش آمده است :در ایالات متحده آمریکا 73 میلیون و 600 هزار کودک وجود دارند و تقریبا 70درصد از جمعیت کودکان فقیر را کودکان غیرسفیدپوست تشکیل می دهند. نابرابریدرآمدی و خدمات سلامت نیز در ایالات متحده در حال افزایش است و از زمان رکود بزرگ اقتصادی ، میزان درآمد یک درصد قشر بالا 27 درصد افزایش یافته و این درحالی است که میزان درآمد 99 درصد قشر پایین جامعه آمریکا تنها 8 درصدافزایش داشته است.میزان خدمات بهداشتی و سلامت ارائه شده به خانواده های سفید پوست، تقریبا هفت برابر بیشتر از خانواده های سیاه پوست و پنج برابر بیشتر از خانواده های هیسپانیک است. از هر پنج کودک تقریبا یک نفر - معادل 14 میلیون و 800 هزار تن - از ناامنی غذایی رنج می برند.براساس این گزارش، بیش از 75 درصد از کودکان سیاه پوست، هیسپانیک، سرخ‌ پوستان و کودکان بومی آلاسکا توانایی تحصیل در مقطع تحصیلی خود را ندارند.

خراسان 1 بهمن 1396

يکشنبه 1396/11/1 20:50
از سال 1976 که روند تنظیم بودجه به شیوه کنونی به اجرا گذاشته شده است ، 18 بار شکاف میان رئیس جمهوری و کنگره بر سر تصویب بودجه دولت فدرال بروز کرده است که در هشت مورد ، کارمندان فدرال به استفاده از مرخصی های اجباری وادار شدند . تا دهه 1990 شکاف های ایجاد شده میان کاخ سفید و کنگره به " تعطیلی " دولت فدرال منجر نمی شد . اما از آن زمان به بعد ، به دلیل فقدان منابع مالی ، فعالیت های دولت فدرال متوقف شد . " تعطیلی " هنگامی رخ می دهد که فعالیت های حکومتی در سطوح ایالتی / مناطق فرامرزی و محلی متوقف شود. در زمان ریاست جمهوری رونالد ریگان   سه بار شکاف رخ داد که موجب توقف فعالیت های دولت فدرال برای یک روز یا کمتر از آن شد . در زمان جورج هربرت واکر بوش ، این وضعیت یک بار و در آخر هفته رخ داد . اولین و دومین " تعطیلی " دولت فدرال در دولت بیل کلینتون و به ترتیب در سال 1995 برای 5 روز و در سال 1996 برای 21 روز رخ داد که البته به نزدیک بودن زمان آن – از14 تا 19 نوامبر 1995 و از 16 دسامبر 1995 تا 6 ژانویه 1996 – اصطلاحا یک "تعطیلی " دولت فدرال محسوب می شود . سومین – یا با تسامح دومین - " تعطیلی" دولت فدرال در سال 2013 از اول تا 16 اکتبر و برای 16 روز در دولت باراکاوباما رخ داد . با توجه به سوابق تاریخی ، اگر اختلاف دموکرات ها و جمهوری خواهان بر سر تصویب لایحه بودجه موقت در سال 2018 ادامه یابد و روزهای بعد از 20 ژانویه را نیز در بر گیرد ، چهارمین –  با تسامح سومین – "تعطیلی " دولت فدرال شکل خواهد گرفت .
خراسان 1 بهمن 1396
يکشنبه 1396/11/1 20:49
رونین برگمن روزنامه نگار صهیونیست در کتاب خود تحت عنوان «جنگ سایه، اسرائیل و عملیات ترور سری موساد» آورده است که سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی موسوم به موساد از زمان تأسیس خود تاکنون دست به ترور هزاران تن از جمله بیگناهان زده است.وی در ادامه تاکید کرد: مابه صورت کلی از دست کم ۳هزار تن سخن می گوییم که در بین آن ها تنها افراد مورد نظر قرار نگرفته اند، بلکه تعدادی از بیگناهانی که در زمان نادرست در مکان نادرستی بودند نیز قرار داشتند.برگمن افزود: در جریان انتفاضه دوم تنها موساد چندین تن راکشت و دستور این ترورها در خصوص اعضای جنبش حماس صادر می شد. من در جریان پژوهش هایم با هزار تن مصاحبه کردم که در میان آن ها نام رؤسای سابق موساد وایهود باراک و ایهود اولمرت و بنیامین نتانیاهو نیز به چشم می خورد.
خراسان 1 بهمن 1396
دسته ها : مقاومت اسلامی
يکشنبه 1396/11/1 20:47
X